banner32

Hür Tefekkür Temsilcilerini Ziyaret Ettik

Zeytinburnu Bilgi Evleri Üyeleri, Sirkeci Tren Garı’nda açılan 4. Türkiye Dergi Günleri’ne katıldı.

Hür Tefekkür Temsilcilerini Ziyaret Ettik
 Cemil Meriç’in meşhûr söylemi ‘Hür Tefekkürün Kalesi’ dergiler okumak, düşünmek ve anlamak için bizi besleyen önemli mecramızdır.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Açılış gününe katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da ifadesiyle dergiler ‘mümbit topraktır, edebiyatın sanatın şiirin hikâyenin ilk yeşerdiği yerlerdir.’ Dergiciliğin önemini her fırsatta dile getiren Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) tarafından önceki yıl ilki düzenlenerek başlatılan etkinliğe düşünce, kültür, ilim, fikir, sanat, edebiyat, mizah, gençlik, çocuk ve daha birçok alanda dergiler yer aldı. Okumayı seven Bilgi Evleri üyeleri de fuara katıldı.

Dergi standlarını heyecanla ziyaret eden üyeler, editör ve dergi ekip elemanlarına sorular sordu. Mutfağından tezgâhına, baskısından dağıtımına kadar dergicilik hakkında bilgi edinen üyeler, en çok sevdikleri mizah ve çocuk dergilerine ilgilerini eksik etmediler. Dergi fuarına giriş esnasında ünlü tiyatrocumuz Ulvi Alacakaptan ve çınar ağacı misali yazarımız Ali Haydar Haksal ile karşılaşan üyeler, iki sanatçı ile bir süre muhabbet ettiler. 100’ü aşkın derginin katılım gösterdiği fuarın tüm standlarını gezen üyeler, birçok hediye dergiyle fuardan ayrıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34