banner32

Başkan imar artış müjdesi verdi

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümün önünü açacak olan imar artışı İBB gündeminde. Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın Gökalp mahallesinde katıldığı başkanla akşam çayı programında 500 m2 arsayı bir araya getiren hak sahiplerine % 20 daha fazla imar artışı vermek için İBB nezdinde girişimlerde bulunduğu müjdesini verdi.

Başkan imar artış müjdesi verdi
 İmar artışı formülü ile bir bere daire verme ihtimali doğru

Özel müteahitleri teşvik edecek ve dönüşümü daha hızlı hale getirecek olan büyük parsellere özel imar artışı kentsel dönüşümü daha hızlı hale getireceğini ifade eden haberler yapmıştık. Vatandaştan  fark alınmadan da kentsel dönüşümün mümkün olduğunu yetkililerden aldığımız bilgiler ışığında haberlerimizde gündeme getirmiştik ama  o zamanlar Zeytinburnu belediye yetkilileri %v 25 kesinti olmak zorunda diyerek bire bir dönüşüm olamaz demişlerdi.. .

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Devletin Kentsel dönüşüme katkısı çok fazla

İstanbul Times muhabirlerinin ilçe belediyeleri,İBB ve bakanlık nezdinde yaptığı girişimlerde Devletin kentsel dönüşüm sürecinde para kazanmayı değil vatandaşın can güvenliğini güvence altına almak için  bir çok fedakarlığa katlandığını ortaya koydu. Vatandaşın bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığını gören yayın gurubumuz bundan sonra dönüşüm odaklı çalışmalara daha çok yere vererek devletin vatandaşa sağladığı kolaylıkları anlatacak haberlere imza atacaktır.

Faizsiz destek ve imar artışı devletten  yeni ve sağlıklı konutlar yapmak müteahhitlerden 

Eski binasını yıkıp yerine depreme dayanıklı ve çevreye duyarlı bina yapmak isteyen hak sahiplerine devlet ciddi katkılar sunuyor.

Birinci destek belediyelerin aldığı harç alınmayacak. Keredi  alıp binasını yenilemek isteyenlere devlet faizsiz kredi verecek.

Zeytinburnu Belediyesi Kentsel dönüşümü daha hızlı ve uygulanabilir hale getirmek için  500 m2 arsayı bir araya getiren hak sahiplerine mevcut imarlarına ek olarak % 20 imar artışı vermek için İBB nezdinde geçen aylarda girişimde bulundu. Kasım ayı İBB meclisinde gündeme gelmesi beklenen imar artışının onaylanması halinde ilçede kentsel dönüşümün hız kazanacağı  ifade ediliyor. Konu ile alakalı Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın 30 Ekim 2013 tarihinde Gökalp mahallesinde  halka hesap verdiği toplantıda sorulan bir soruya verdiği cevapta 500 M2 lik arsa için % 20 artış ön gördüklerini ifade etti.

Kaynak:İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34