banner32

Gerçek kentsel dönüşüm yeni başlıyor

Sümer mahallesinde KİPTAŞ tarafından başlatılan II.Etap konutları için yıkım başladı. Gerçek Kentsel dönüşüm şimdi başlıyor

Gerçek kentsel dönüşüm yeni başlıyor
1999 Marmara depreminden sonra İstanbul'daki tüm üst gecitlere İBB tarafından kentsel dönüşüm Zeytinburnu'nda başlıyor tanıtımları ile ilçe halkı heyecanlansa da daha önce yapılan küçük çaplı kat karşılığı hazine arazisine yapılan Sahil Park evlerine her ne kadar kentsel dönüşüm konutları densede gerçek manada yıkılıp yapılan bir yer olmadığı için bu projeye kentsel dönüşüm denemez.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Sümer Mahallesi 25/1 sokak 'ta başlayan bina yıkımlarının yerine yapılacak olan konutlar ile gerçek kentsel dönüşüm başlamış olacak. Mart ayında temel atılması düşünlen II. Etap konutları ile KİTPAŞ'ın ihaleye çıkması an meselesi.

İhalenin tekrar YDA 'ya verilmesi halinde Mahalleye Okul,Cami ve toplum yararına sosyal donatılar yapma şartı geririlmelidir.

Sahil Park konutları için ilk yapılan proje çevreye daha renk katacak olmasına rağmen sonradan değişik proje ile yapılan konutlar SSCB döneminde Moskova da işçiler için Mero hattının yanı başında yapılan konutlara daha çok benzemesi ile mahalleye değer kattıkları söylenemez.

Yeni Etap'ta çeveye duyarlı ve göz zevkini bozmayan konutların yapılması tercih sebebi olursa ilçeye büyük bir iyilik yapılmış olacaktır. 


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34