banner32

Çay ve kestane eşliğinde sorunlara çözüm üretiliyor

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın 15 yıldır Başkanla Akşam çayı ismi altında mahalle mahalle halk ile bir araya gelerek sorulan her soruya cevap veriyor.

Çay ve kestane eşliğinde sorunlara çözüm üretiliyor
Müzik,Kestane ve çay eşliğinde sorunlara çözüm üretiliyor

Zeytinburnu’nun 13 mahallesinde uygun kıraathanelerde Türkü dinleyerek kestane yiyerek istediği soruyu soran ve cevabını hemen orada alan vatandaş mutlu bir şekilde evinin yolunu tutuyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi /Özel Haber

Zeytinburnu’ nda Başkan’a ulaşmak çok kolay

Bazı ilçelerde belediye başkanına ulaşmak hiç kolay değilken Zeytinburnu’nda bu durum çok farklı. Vatandaş başkanın sorunlarını dilmek için mahallesine geleceğini bildiği için araya adam koyarak başkan ile görüşme yollarını denemeye kalkışmıyor.

Müzik Ruhun gıdasıdır mantığı hakim

Türk Halk Müzik Sanatçısı İsa Muslubaş başkan gelene kadar vatandaşın sevdiği güzel türküler ile ortamı hazırlıyor. Başkan programın yapıldığı mekana gelince herkes ile tokalaşarak hal hatır  soruyor. Daha sonra Kültür müdürü Mustafa Aydın  sunum yaparak önce mahalle muhtarının söz hakkı veriyor.Muhtar kısa ve özlü bir şekilde konuşmasını yapıyor. İkinci Konuşma sırası Ak Parti ilçe başkanı Bahahtin Ünver’e veriliyor.Ünver yaptığıkonuşmalarda İstanbul’un 39 ilçesinden Ak partili başkanlar tarafından yönetilen 26 ilçede değişik isimlerle de olsa başkanların halka hesap verdiğini anlatarak Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’ın da 15 yıldır bu görevi  başkanla akşam çayı ismi ile başarılı bir şekilde yaptığını ifade ederek başkana ve ekibine teşekkür ediyor.

Başkan Murat Aydın birinci turda halka genel bir açıklama yapıyor

Murat başkan yaptığı bilgilendirmede isminizin bilinmesini isterseniz yazınız bilinmemesini isterseniz de yazmayın. Verilen soru kağıtlarına sorunuzu yazıp görevliler aracılığı ile bize ulaştırın burada cevabını verdiklerimizi hal edelim cevabını hemen burada veremeyeceğimiz sorularda olursa en yakın zamanda size dönüş yapalım diyor. Bu açıklamadan sonra bir taraftan sorular yazılıyor, bir tarafta çay içiliyor diğer yandan da İsa Muslubaşı türküleri dinleniyor.

Saat 19.00 ‘da başlayan program 22.00’ a kadar, bazen de daha uzun sürebiliyor.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hamdullah Dandin
Hamdullah Dandin - 9 yıl Önce

yaklaşık 3 yıl önce almış olduğum ev yasaklı olan mütait o gün belediyenizde çalışan kızı adına binaayı kaçak ve daha çok eksiklerini yapmayarak ve daha sonra mahdur olduğumdan binasını geri almasını söylediğim birçok hataları bulunduğu halde avukatı mahkemede evin alt katında doğal gaz yakmıyorla ev ondan karararıyor diye karar verdiler.kaçak yeri yaptırdı ve kalan eksikleri tamamlamadığı için belediyenizden mühendis gönderilerek iskan verilmiştir.ayrıca beni maddi,manevi ve dağlık yönünden ailecek çok mağdur durumdayız.ilgilerinizi.

SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34