banner32

Bedri Karayağmurlar Sergisi ZKS'de Açılıyor

Ressam Bedri Karayağmurlar, Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği Anlam Katmanları sergisi ile 18 Aralık-12 Ocak tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

 Bedri Karayağmurlar Sergisi ZKS'de Açılıyor
 Küratörlüğünü M. Lütfi Şen'in yaptığı sergi, 18 Aralık Çarşamba 19:00'da Karayağmurlar'ın sanatçı dostlarının ve belediye başkanı Murat Aydın'ın katılımıyla gerçekleşecek. Sergi açılışı sonrası ise katılımcıları Türk sanat müziği sanatçısı Bekir Ünlüataer'in sahne alacağı keyifli bir konser bekliyor.

MerkezeTramvay, Metro, Otobüs ve Marmaray ile ulaşabilir, bilgi almak için 0212 415 58 58 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bedri Karayağmurlar kimdir?

1951 Yılında Niğde'de doğdu.

1974 Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden ve 1987'de Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu.

1990 D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde resim Eğitimi Anabilim Dalı'nda"Yaratıcılık ve Eğitim" konulu tezi ile yüksek lisans yaptı.

1993 D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanatdalı'nda"Sanatsal Yaratıcılıkta Soyutlama ve Günümüz Sanatındaki Yeri" konulu tezi ve sanatsal çalışmaları ile Sanatta Yeterlik (Doktora) programını bitirdi.

Değişik eğitim kurumlarında resim öğretmeni olarak çalıştıktan sonra;1995 D.E.Ü. Resim –İş Eğitimi Anabilim Dalı'nda göreve başladı. 2002'de Doçent, 2008'de Profesör oldu. Bugüne dek otuz üç kişisel sergi açtı, yurt içi ve dışında çok sayıda sergiye katıldı. Beş ödül aldı.

Resimleri resmi ve özel koleksiyonlarda bulunan sanatçı, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Birleşmiş Ressamlar Heykeltraşlar Derneği üyesidir.

Sanat çalışmalarını İstanbul Bakırköy ve İzmir Gaziemir'de bulunan atölyelerinde sürdüren sanatçı halen İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ders vermektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34