banner32

Kendisini Çok Önemseyen Gelişimini Durdurur

Bilgi Evleri üyeleri, ‘Gençlerle Baş Başa’ programı için 14 Aralık Cumartesi Günü saat 14:00’te Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde şair ve çocuk edebiyatı yazarı Bülent Ata ile buluştu.

Kendisini Çok Önemseyen Gelişimini Durdurur
 Bilge Evi üyelerinin, tecrübeli yazarların deneyimlerinden istifade edebilmelerini sağlamak ve hayata dair farklı bakış açılarını kazanmalarına yardımcı olmaları için başlatılan Gençlerle Baş Başa Söyleşilerinde birbirinden değerli yazarlara ev sahipliği yapılıyor. Selim Gündüzalp’ten Melek Çe’ye, Cüneyt Suavi’den Salih Zengin’e, Metin Özdamarlar’dan karikatürlerin renkli dünyasının kapısını açan Asım Gültekin ve Yusuf Kot’a, şiirleriyle hafızalarda resimler çizen Bestami Yazgan’dan karikatür dünyasının duayenlerinden Salih Memecan’a kadar pek çok yazar, şair ve karikatüristi sımsıcak, öğrenmeye hevesli, büyüklerinin deneyimlerinden faydalanmayı bilen üyelerle geçtiğimiz dönemlerde bir araya getirmişti.

Kelimelerin Sözlüklerde Olmayan Anlamlarını Yazdım
Gençlerle Baş Başa’nın bu ay ki konuğu Bülent Ata, konuşmasına üyelerin yoğun ısrarı sonucu üyelerin sorularıyla başladı. Küçüklüğünden itibaren hayat serüveninden örnekler vererek devam ettiği konuşmasını “Kendi başına bırakırsan insan tembelliğe daha yatkın olabilir. İnsan mecburiyetler sayesinde kendini geliştiriyor. Türkçe dersinden kalmak üzereyken bir şiir yazdım ve geçtim. Sonrasında yazmaya başladım.” diyerek yazı sürecinin başlangıcından bahsetti. Şiirin kendi hayatı için önemli olduğunu vurgulayan yazar “Şiir söylerken insan bir rüya görür gibi korkularını, kaygılarını ve söyleyemediğim içimde kalmış duygularımı dile getiriyor.” Diyerek şiirin kendi açısından işlevini açıkladı. Daha sonrasında konuşmasına “Kendilerini çok fazla önemseyen yazarlar kendi gelişimlerini durdururlar “ diyerek devam etti. Konuşmasını “Seversiniz sevmezsiniz lakin hayatta karşılaştığınız her insan size bir şey öğretir.” ifadesiyle sürdürdü.

Şair Bülent Ata, üyelerin soruları karşısında mutlu olurken üyelerin sorularını büyük bir dikkat ve özenle cevapladı. Ata konuşmasına, kelimelerinin sözlükler haricinde kendince bir anlamı olduğunu mesela ‘ada’ kelimesi etrafı denizlerle kaplı bir toprak parçası olduğu hâlde kendi için ayrıca küçüklüğünde ‘ada’ kelimesini çorbanın içine doğranmış ekmek demek olduğunu anlattı. En sevdiği yazarın Evliya Çelebi olduğunu belirten şair Ata, yazdıklarının alın terinin olduğunu söyledi. Konuşmasına sonlandırırken Bilgi Evi üyelerine son kez tavsiyede bulunmak isteyen yazar Bülent Ata “Eğer yazarlık hayaliniz varsa bugünden başlayarak notlar alın, günlük yazmayı ihmal etmeyin.” diye konuştu.

Yazar Ata daha sonra çocukların sorularına cevap vererek kitaplarını imzaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34