banner32

Puntodan Dayanışma

Deri İşçileri Birliği, deri işçilerinin yoğun olarak çalıştığı Zeytinburnu'nda basın açıklaması yaparak, sezonluk işçi çalıştırmanın iş cinayetlerine davetiye çıkardığını belirtti. Direnişteki Punto Deri işçilerini ziyaret eden işçiler, dayanışmayı büyütme sözü verdi.

Puntodan Dayanışma
Deri İşçileri Birliği, sezonluk çalışmaya karşı işçileri mücadeleye çağırdı. Zeytinburnu 39. Sokak'ta bir araya gelen Deri İşçileri Birliği üyeleri, “Deride sezonluk çalışıp ölmek istemiyoruz” dedi. Açıklamaya havzada çalışan işçilerle birlikte Ezilenlerin Sosyalist Partisi Zeytinburnu İlçe Örgütü de destek verdi.

“Deri'de işten çıkarmalar yasaklansın, parça başı ve sezonluk çalışmaya son”, “Sezonluk çalışmaya son” pankartları açan işçiler, “İş cinayetlerine son”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İş cinayetleri kader değildir” yazılı dövizler taşıdı. “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları atan işçiler adına Yusuf Demir bir açıklama yaptı.

Sezonluk çalıştırmanın sermayedarların kısa sürede daha fazla kâr elde etmesi için dayatıldığını söyleyen Demir, “Parça başı çalışma sistemiyle kendi yanımızdaki işçi arkadaşımıza kötülük etmekteyiz çünkü sezon içinde sabah akşam, gece demeden yoğun bir şekilde çalışıp sömürülüyoruz. Daha sonra sanki bu kadar kârı biz işçiler üretmemişiz gibi sokağa atılıyoruz” dedi.

Sadece son üç ayda 340 işçinin iş cinayetine kurban gittiğini hatırlatan Demir, “Yoğun çalışmak demek iş kazası demektir. İş kazası demek iş cinayeti demektir. Peki bu işçiler neden ölüyor, öldürülüyor? Patronların kâr hırsıyla maliyeti düşürmek, giderleri düşürmek için yaptıkları düzenlemelerden ve fazla çalıştırmadan kaynaklanmaktadır. Deride sezonda çok çalışıp ölmek istemiyoruz. Düzenli, güvenli ve yıl boyunca çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Demir'in konuşması, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla yanıtlandı.

Punto Deri'ye  Ziyaret
Açıklamanın ardından kitle, pankart açarak yürüyüşe geçti, 126 gündür direnişte bulunan Ponto Deri işçilerini ziyaret etti. Direnişteki Punto Deri işçileri, ziyaretçileri “Her yer Punto, her yer direniş” sloganlarıyla karşıladı. İşçiler, fabrika çevresinde tur atarak, “Sendika haktır, işten atmak suçtur”, “Punto'ya sendika girecek” şeklinde sloganlar attı.

Patronluk Kabus Görüyor
Direnişteki işçilerden Ramazan Aygün, “126 gün önce anayasal haklarını kullanan işçileri kovan patronlar, şimdi kâbus görüyorlar. Çünkü artık karşılarında örgütlü işçiler var” şeklinde konuştu.

İşçilere destek ziyaretinde bulunan Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm, “Ben buraya bir sorumluluğumu yerine getirmek, dayanışmamı göstermek için buraya geldim. Direnişin kazanacağına inanıyorum” dedi.

Gücümüz Birliğimizdir

Deri İşçileri Birliği'nden Yusuf Demir de, “İşçilerin patrona gerekli dersi vereceğine inanıyorum” diyerek konuşmasına başladı. Havzadaki deri işçilerine şalterleri indirme çağrısı yapan Demir, “Bizim tek güvencemiz birliğimizdir. Birliğimizle patronlara diz çöktürebiliriz. Buraya sendika girecek, Punto Deri işçisi kazanacak” diye konuştu.

Açıklamaların ardından dayanışma ziyareti, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganıyla sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34