banner32

Ak Parti Zeytinburnu’nda kimler aday adayı olacak ?

ÇETİNER MEDYA GROUP Başkanı Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner Ak Parti Zeytinburnu belediye başkanı için aday adayı başvurusu yapma ihtimali olanları irdelediği bir kulis yazısı kaleme aldı işte o yazı...

Ak Parti Zeytinburnu’nda kimler aday adayı olacak ?
Zeytinburnu bu seçim'de aday adayı yönünde zengin olabilir 

Ak Partinin aday adaylık başvuru süresi  1 Ekim 2013 de başladı 1 Kasım 2013’de sona erecek. Zeytinburnu’nda başvuru yapacak aday adaylarının isimleri hemen hemen belli gibi.

Murat Aydın yeniden aday adayı olacak genel merkezin kararı merak konusu

Murat Aydın ilk seçildğimiz aman Fazilet partisinde idim. Ak Parti de iki kez seçildim dolayısı ile tüzük gereği aday olmamı engeleyecek bir durum söz konusu değil tezini savunuyor. Başka bir görüşte fazilet partisinde seçilmiş olsa da  sayın Murat Aydın bu dönem 4.kez aday olacak diyerek bunun Ak Parti tüzüğüne aykırı olabileceği görüşünü savunan az sayıdaki kişi de yok değil.

Murat Aydın'ın en iyi dayanak noktası kamuoyu nezdinde iyi bir yeri olması  

Kulislerde ilginç teori ve önerilerde konuşulmaya başlandı. Bazıları Zeytinburnu’nda Ak Parti Murat Aydın ile seçime girecek başkan Aydın seçilip bir yıl görev yatıktan sonra Ak Parti İstanbul il başkanı Aziz Babuşçu ve İBB başkanıKadir  Topbaş’ın yakın çalışma arkadaşı olan Zeytinburnu - İBB meclis üyesi mimar Sefer Kocabaş’ın 2009 Yılında yapılan yerel yönetim seçimlerinde
 Bayrampaşa eski belediye başkanı Hüseyin Bürge’nin mebus olması ile yerine meclis üyesi Atilla Aydıner’in formülünde olduğu gibi Murat Aydın 2014’de  TBMM.ne kaydırılacakKocabaş’ta meclis üyelerinin kararı ile Zeytinburnu Belediye başkanlığı makamına oturacak görüşü var.

Diğer bir görüş de Murat Aydın başkan olacak ve dönemi sonuna kadar bu koltukta oturacak diyenler de mevcut.

Kim ne derse desin Murat Aydın 15 yıldır Zeytinburnu belediye başkanlığı makamında oturan birisi olarak ilçe için önemli bir siyasi figür.

Murat Başkan TBMM.ne gidecek olursa yerine yardımcısı Gökhan Kasap’ın başkan olmasını isteyecek diyenler de var. Gökhan başkan ilçe halkı ve sivil toplum kuruluşları tarafından sayılıp sevilen bir başkan yardımcısı.  Gökhan başkan özellikle ilçe sakinlerinin acılı ve tatlı günlerinde yanlarında olmaya gayret eden bir başkan yardımcısı olduğu da biliniyor. Kasap’ın diğer bir meziyeti de konuşmalarında süslü kelimeler kullanıp hiçbir iş yapmayan klasik siyasiler yerine olacak işe olur,olmayacak işe de olmaz demesi ile biliniyor. Basın,STK temsilcileri ve Zeytinburnu halkı Gökhan Kasap’ın Murat Aydın ‘dan sonra belediye başkanı olmasına sıcak bakacağı ifade ediliyor. 

Halis Dalkılıç’ın bir çok özelliği Zeytinburnu’na uyar

Her şeyden önce Halis Dalkılıç Ak parti kurulmadan önce devamı olan partinin Zeytinburnu ilçe başkanı idi. 1992’den sonra Zeytinburnu’nun demografik yapısı doğulu seçmenden yana değişti. Ak Parti bugüne kadar İstanbul İl teşkilat başkanlık görevinde bulunan Metin Külünk’ü, Nuerttin Nebati’yi,Av.Bülent Turan’ı İstanbul milletvekilliği ile  ödüllendirdi. Diğer bir il teşkilat başkanı olanHulusi Şentürk’ü  de TSE gibi önemli bir kurumun başına getirdi. Şimdi sıra uzun dönemdir İstanbul il teşkilat başkanı olan Halis Dalkılıç’a mutu olacağı bir belediye başkanlığı vermek olabilir. Ak Parti İstanbul il başkanlığı teşkilat mensuplarına aşağıdan yukarıya doğru bir siyasi gelişmenin  olduğunu ispatlamak adına il yöneticileri içinde 2-3 tanesi belediye başkanı  yapılmak istenebilir. Böyle  niyet var ise en önemli  kişinin il teşkilat başkanı olacağı bilinir. Halis Dalkılıç’ın ismini ilk ben bir haberimde gündeme getirdim. Haberimizden sonra ne Dalkılıç nede başka bir makam bu öngörümü düzletme ve ya itiraz etme yoluna gitmedi. 30 Mart 2014’de yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Halis Dalkılıç’ın Zeytinburnu adayı olmasını güçlü bir olasılık olarak görüldüğü siyasi kulislerde konuşuluyor.

Murat Aydın aday olmaz ise Bahattin Ünver aday olmak isteyecektir

Her Siyasi Parti ilçe başkanının hayalinde ya belediye başkanı yada milletvekili olmak vardır. Bu durum hiç şüphesiz Ak Parti  Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver içinde geçerlidir.

 Ünver ailesinin başbakan Erdoğan’ın içinde yer aldığı siyasi oluşumlar için hizmet ettiği biliniyor. İki dönemdir Ak Parti’yi Zeytinburnu’nda iyi bir şekilde idare eden ilçe başkanı Bahattin Ünver ortamı koklayacak. Eğer Başbakan Murat Aydın’a sana Ankara da ihtiyacım var sen aday oma derse işte o vakit Ünver ciddi şekilde belediye başkanı namzedi olacak en önemli şahsiyet olabilir.

Ünver 2.döneminde Zeytinburnu’na çok kaliteli bir yönetim hediye etmiş durumda.Gerek Yürütme kurulunda gerekse de yönetim kurulunda sevilip sayılan güzel şahsiyetlerin olduğunu yakından biliyorum. Bu dönem ilçe yürütme kurulu üyeleri içinde en az 3 -4 kişinin meclis üyesi adayı olmak için istifa edeceği konuşuluyor.

Yüksek Mimar Cemil Coşkun Budak

Cemil Coşkun Budak 2009 seçişlerinde de  aday adayı olmuştu. O dönem bazı kişiler Ak partiye katılır katılmaz hemen belediye başkan aday adayı olmasını olumsuz karşılamıştı. Bir çok kişi o zamanlar Budak başkan adayı olmaz ise Ak Partiyi bırakır demesine rağmen Ak parti İstanbul il başkanlığının Beşiktaş gibi zor bir ilçede ilçe başkan yardımcısı görevini kabul ederek samimi bir çalışma yürütmesi il başkanlığı tarafından taktir ile karşılanmıştı. Yüksek mimar Cemil Coşkun Budak’ın bu dönem de aday adayı olacağını ifade eden çok sayıda kişi var. Kentsel dönüşüm gündem de olduğu bu dönemlerde özellikle bu konuda ihtisası olan mimar bir kişinin önem arz ettiği biliniyor.

TÜMSİAD İstanbul il Başkanı İş adamı Eyüp Topal’ın ismi de kulislerde dolaşan diğer bir aday

Eyüp Topal hem Zeytinburnu’nda iyi bir iş adamı hem de TÜMSİAD İstanbul il başkanı olması nedeni ile şansını iyi görenler  az değil.

 Zeytinburnu’nun kitabını yazan ve bu ilçede Ak parti’nin kuruluşunda yer alan ve 2004 yerel yönetim seçimlerinde Ak Parti’nin yaptığı Kazlıçeşme mitingi tertip komitesinde   yer almam deni ile CHP’nin mitingini aksattığımız gerekçesi ile HAPİS cezası alacak kadar Ak Parti ile içli dışlı olan bir kişi olmam ve ilçe ile alakalı gazetemiz,haber portalımız ve Televizyonumuzun merkezi bu ilçede olmasına rağmen  sayın Topal’ın bugüne kadar bizleri ziyaret etmesi gerekir diye düşünmekteyim. Biz iki üç sefer kendisini şirketinde ziyaret ettik ancak iade-i ziyaret görmediğimizden dolayı demek ki başkan bizimle teşriki mesaide olmak istemiyor dedik ve biz de irtibatı devam ettirmedik.

Zeytinburnu  Sur içi İstanbul’una en yakın ilçe olması nedeni ile önemli bir konuma sahip. Böyle önemli bir konuma ilçede aday olacak olan kişilerin sivil toplum kuruluşları ile  basın ile içli dışlı olmaları aday adaylık sürecinde işlerine en çok yarayan çalışmadır diye düşünüyorum.

Eyüp Bey 2009 da aday adayı iken kendisi ile söyleşi yaptık ve gazetemizde yayınladık.Gazete örneğini de kendi ellerimde bıraktığım halde  bir türlü sağlıklı bir iletişim kuramadık. Kısa bir süre önce Zeytinburnu aday adayları ile alakalı bir yazı kaleme aldık.

Sağ olsun Eyüp Topal telefon ile arayarak yazı biraz eksik olmuş dedi. Ben de sayın başkan siz vakit ayırıp bizi yerimizde bir ziyaret etmiş olsaydınız ve sizi biraz daha yakından  tanımış olsaydık yazı eksik olmazdı dedim. Başkan da en yakın zamanda görüşelim dedi.

Allah nasip ederde başkan ile bir araya gelir ilçe ile alakalı projelerini dinler ve başkanı biraz daha kendimiz iyi tanırsak meziyetleri hakkında bildiklerimizi yazar yayınlarız. Bu konuda en yakın zamanda yeni bir çalışma ile karşınıza çıkacağım.

Ayhan Karcı ilk başvuran aday adayı oldu

Ayhan Karcı 24 yıl gibi Belediyecilik dahil bir çok kurum ve kuruluşta  görevler almış tecrübeli bir bürokrat. Kendisi kişilik olarak iyi bir insan ancak daha önce Zeytinburnu’nda siyaset yaptığı halde basın ve sivil toplum kuruluşlarına bir iki sene önceden niyetini belli etmiş olsaydı bugün ilçede on binlerce kişi kendisini tanır ve yapılacak olan temayül yoklamasında daha çok kişinin desteğini alabilme şansı yüksek olurdu. Karcı ile çok yakında bir söyleşi yaparak Zeytinburnu halkının merak ettiği sorularımızı kendisine yöneltiriz.

Necat Şendur ‘un adıda sürpriz aday adayları içinde geçiyor

Elektrik mühendisi olan Necat Şendur, İnşaat ve Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Şendur’un temsil ettiği dünya görüşü oldukça yardımsever bir yapıya sahip. Sık sık görev aldığı dernek ve vakıflar ile birlikte yurt dışındaki mazlum halklara yardım ederek küçük bedellerle önemli kazanımlar elde eden insanlara yardım etmek için ciddi çalışmaların içinde yer alıyor. Bir çok sivil toplum kuruluşunda görevleri olan Şendur’un yakın çevresine Zeytinburnu için daha yaşanabilir projeler hayata geçirilebilir dediği biliniyor. Bayramdan sonra aday adaylığı için başvuru yapacağı beklenen Necat Şendur’un nihai kararını yakın çevresi ile yapacağı istiareler sonucu vereceğini bekleniyor.

Adı aday adayları içinde geçmesine rağmen kendileri henüz bir açıklama yapmayan birkaç kişi daha var. Onlar da çok yakın bir süre içinde kararlarını verecekler.

Bizi takip etmeye devam edin…

Zeytinburnu Times /  Hüseyin Çetiner   14 Ekim 2013

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34