banner32

Kazakların bayramlaşması renkli geçti

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Genel Merkezi Zeytinburnu Nuripaşa mahallesinde bulunan Kazak Vakfın'da ki bayramlaşma törenine ev sahipliği yaptı.

Kazakların bayramlaşması renkli geçti
Kazak Türkleri Vakfında anlamlı bayramlaşma 
Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aslan Dandybayev'in ev sahipliği yaptığı bayramlaşma törenine İstanbul'un değişik üniversitelerinde eğitim gören onlarca Kazak öğrenci ve yüzlerce  Kazak kökenli Türk vatandaşı kendi gelenek ve göreneklerine göre yaptıkları bayramlaşma da hasret giderdiler.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Kurban bayramının 2. Gününde Kazak Türkleri Vakfında gerçekleşen etkinliği Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu düzenledi.

Vatanlarında uzak kalan Kazak öğrencilerin kendi baş konsolosları ve diğer Kazak devlet adamları ve Türkiyeyi yurt edinen Kazak "kandas" soydaşlarıyla aynı sofra etrafında bir araya gelmeleri çok anlamlıydı.


Başkonsolos Dandybayev İstanbul Times Tv ye yaptığı açıklamada şunları söyledi "Bugün hem Kazak öğrencilerimiz hem de yıllar önce zorunlu şartlardan dolayı Atayurtlarından Türkiye'ye göç eden soydaşlarımız ile aynı sofra etrafında mübarek bir bayram gününde yan yana gelmemiz çok anlamlıdır.İstanbul'un değişik üniversitelerinde eğitim gören  Kazak öğrencilerimiz ile Türkiye de yaşayan Kazakları vakfımızda bir araya getirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz."dedi.

Türkiye'de yaşayan Kazaklardan sorumlu olan Konsolos, Alimzhan Surankulov'da İstanbul Times TV ye bir konuşma yaparak Bayramın genç yaşlı bir arada kutlamanın önem ve anlamından bahsetti. Diğer Konsoloslar İssatay Suleimanov,Almat Suyubayev ,.Kuat Kanafeev,.Daulet Zhangirbayev,.Marat Kalkayev.' ve Kazakistan öğrencileri temsilcisi Maksat Utenov bayramlaşmaya katılarak hem öğrencilerle hem de Türkiye de yaşayan Kazaklarla bayramlaşma fırsatı buldular.

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu ‘nun da katıldığı  Bayramlaşma Kazak geleneklerine göre yapıldı. Kemik suyu,(Sorpa) sütlü çay,pilav üstü kelle ve etten oluşan bayram yemeğinde Kazak geleneklerine göre ilk önce yemeği yaşlı aksaçlılar tattı.
Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

İstanbul’daki değişik üniversitelerde eğitim gören Kazak öğrencilerininde katıldığı bayramlaşma töreni oldukça yoğundu. Kendisi de Kazak olan İstanbul Times Gazetesi yazarlarından Fatma Ozan ;İstanbul Times Tv den Elif Günay ve kameraman Erhan Şahin’in takip ettiği Kazak Vakfı bayramlaşmasında Kazak Vakfı  başkanı Celal Kahraman,Kazak asılı Zeytinburnu belediye başkan yardımcısı  İlyaz Saka, başta olmak üzere çok sayıda Kazak bayramlaşma törenine katıldı. 

Kaynak:istanbul Times Haber Ajansı  (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34