banner32

Saç ekimi kimler için uygundur?

Saç ekimi, saç dökülmesi olan ve erkek tipi saç dökülmesi olan herkeste uygulanabilecek bir işlemdir. Önemli olan o bölgedeki saç kaybının ne kadar olduğudur.

Saç ekimi kimler için uygundur?
Eğer çok ciddi bir saç kaybı varsa ve tamamen saçsız bir alana çalışılacaksa bu işlemde ancak 1-2 seansta güzel sonuç alınabilir. Ancak saç sıklığı çok azalmamışsa o zaman bir seansta da çok güzel sonuçlar almak mümkündür. Bu işlemde yaş sınırlaması yoktur. İşlam, daha çok hastanın isteğine bağlı olarak yapılan bir işlemdir. Ancak genç yaşta yapılan saç ekimlerinde şu bilinmelidir ki; kişinin, kendi var olan saçları, zaman içerisinde dökülmeye devam edebilir. O zaman, 1-2 yıl sonra veya 3-5 yıl sonra kendi saçlarında bir kayıp olursa 2. ve 3. seanslarla sıklaştırmaya ihtiyaç duyulabilir.

Erkeklerde saç dökülmesi ne zaman ve neden görülür?

Erkek tipi saç dökülmesinin en önemli nedeni genetik nedenlerdir. Özellikle annenin erkek kardeşlerinde saç dökülmesi varsa, çocuklarda da bunun ortaya çıkma ihtimali yüksektir. Genetik olarak saçın tepe ve ön bölgesindeki saçlar zaman içerisinde kaybolur. Ancak saçın yan ve arka tarafındaki saçlar bu genetiğe uymaz ve asla dökülmezler. Zaten saç ekimi de bu arka ve yan bölgedeki genetikolarak dökülmeyen saçların, ön ve üst taraflardaki kayıp olan saçların yerine nakledilmesidir.

P.R.P. ve saç mezoterapisi saç çıkarır mı?


Saç ekimi dışında saçsız alanlarda yeni saç çıkartabilecek hiçbir yöntem yoktur. Bütün yöntemler var olan saçların koruması ve kalınlaştırması için kullanılabilir. Bunlar içerisinde PRP ve saç mezoterapisi seçilebilecek tedavi yöntemlerindendir. Bunlar; belirli seanslarla ve aralıklarla uygulandıklarında var olan saçları korurlar ve kalınlaştırırlar; fakat yeni saç çıkartamazlar.

FUE tekniği nedir ve nasıl uygulanır?


Saç ekiminde kullanılan yöntemler arasında günümüzde en çok tercih edilen yöntem, FUE denilen foliküler ünitelerin arkadan tek tek alınması yöntemidir. Bu yöntemde, birer milimetre belki daha küçük uçlarla kökler tek tek alındığı için arka bölgede herhangi bir iz kalmaz. Dolayısıyla saç ekimi sonrasında ileriki yıllarda saçlar çok kısa kullanılmak istense bile, yapılan işleme dair herhangi bir iz görmek mümkün olmadığından rahatlıkla saçlar istenilen uzunlukta kullanılabilir.

Saç ekiminde hangi yöntemler kullanılır?


Saç ekiminde kullanılan başlıca iki yöntem vardır. Birincisi, FUT denilen arka bölgeden bir şerit şeklinde saçların çıkarılıp tek tek saç köklerine ayrılmasıyla yapılan bir işlemdir. İkincisi ise FUE denilen saç köklerinin arka bölgeden tek tek alınmasıyla yapılan bir işlemdir. Bu iki işlem arasındaki tek fark saçların alınma yöntemidir. Ön tarafa yapılacak olan ekimde ise ikisinde de foliküler ünite denen köklerin tek tek ayrılıp, onlara birer birer yer açılarak yapılan işlemdir ki, bu ikisinde de zaten standarttır.

Saç ekiminden önce ve sonra nelere dikkat etmek gereklidir?


Saç ekiminden önce önemli olan bütün estetik ameliyatlarda olduğu gibi kişinin tam olarak sağlıklı olmasıdır. Özellikle şeker hastalığı olan kişilerde saç ekimi çok uygun bir prosedür değildir. Yine saç ekimi öncesinde kan sulandırıcı ilaçların mutlaka bırakılması gerekir. İşlem sonrasında dikkat edilmesi gereken şeyler ise tarafımızdan zaten bütün hastalarımıza bildirilmektedir. Saç ekimi sonrasında ilk
gün yıkama yapılmaz. İkinci gün itibariyle yıkamalar yapılır ve kabuklarının 7 ile 10 gün içerisinde tamamen dökülmesi gerekir. Dökülen kabuklarla birlikte ekilen saçların telleri de dökülür ve bunlar zaman içerisinde tekrar olduğu yerden sağlıklı bir biçimde çıkar.

Saç ekiminden sonra saçların uzama süreci nasıldır?


Saç ekiminden sonra ekilen saçların kabuklarla birlikte 7-10 gün, maksimum 15 gün içerisinde hemen hemen tamamı dökülür. Ondan sonraki ilk 3 ay içerisinde herhangi bir şey görülmez. 3 aydan sonra saçlar yavaş yavaş uzamaya başlar. Ondan sonra her ay yüzde 10’luk bir artış olur. Yaklaşık olarak 6. ayda ekim sonucunun yüzde 60’ı, 9. ayda yüzde 90’ı, 1 yılda ise tamamı ortaya çıkmış olur.

Saç ekiminde hangi durumlarda ikinci bir seans gerekir?

Özellikle boş bir alana yapılan saç ekimlerinde mutlaka ikinci bir seansla sıklaştırma yapmak gerekir. Aynı zamanda genç yaşta yapılan saç ekimlerinde zaman içerisinde kişinin kendi saçlarında kayıp olursa ikinci ve üçüncü seanslarda da bu kayıpları telafi etmek gerekir.

Çok teşekkür ediyorum, Avrasya Hospital Medikal Estetik bölümünden saç ekim koordinatörü Aydın Edepli saç ekimine ilişkin bilgileri bizlerle paylaştınız...

Gülay Tunçel Ben teşekkür ediyorum, ülkemiz sağlık turizmi açısından son derece önemli bir yer tutmaktadır. Sağlık hizmeti verdiğimiz bölümlerimizde saç ekim işlemleri son teknolojik ünitelerle hijyenik ortamda yapılmakla birlikte başarı oranı oldukça yüksektir… Artık kellik eskisi gibi sorun değil yeterki kişi kendindeki görsel değişime karar versin… herkesi şifa kapısı Avrasya Hospital’e bekliyor, sağlıklı günler diliyorum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34