banner32

Çağın Hastalığı Kalp Sağlığına Dikkat

“Son yıllarda genç nüfusta kalp hastalıkları artış gösteriyor.

Çağın Hastalığı Kalp Sağlığına Dikkat
Nedenler, genel kalp hastalıkları nedenleriyle aynı olduğunu açıklıyor uzmanlar Buna göre sigara, kötü beslenme ve hareketsiz yaşam kalp hastalıkları yüzde 48 oranla dünyada tüm ölümler arasında birinci sırada kalp hastalığı daha önemlisi de; Türkiye’de her yıl 200 bin kişi koroner hastalıklar teşhisiyle bu hastalığa yakalandığını söylüyor. Ancak iyi olan ise değiştirilebilir nedenler devre dışı bırakıldığında, kalp hastalıklarının yüzde 80 oranında önlenebildiği her fırsatta yazılı ve görsel basında uzmanlar anlatıyor. Kalp sağlığına hayatını adayan Prof. Dr. Mehmet Meriç insan sağlığının ne kadar önemli olduğunu her

Avrasya Hospital Kardioloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Meriç'in hazırlayıp sunduğu kalp dışı cerrahide PRE-OPERATİF KARDİYAK değerlendirmesine ilişkin de çok önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Meriç Kalp sağlığına ilişkin mesleğe başladığımız öğrencilik döneminden bugüne tıpta çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. PRE-OPERATİF KARDİYAK'taki yeniliklerde biz hekimler açısından hastalarımızı uygulanan tedavi açısından büyük önem taşımaktadır dedi.

Prof. Dr. Meriç sağlıklı yaşam için spor, sağlıklı beslenme, stresli yaşam, hava kirliliğive teknoloji tembelliğine uzak durmak kalp sağlığına yalanmamak için önemli faktörlerdir. Prof. Meriç sağlığınızı kaybetmeden sağlığınızın kıymetini biliniz dedi. Tedavide erken teşhis çok önemlidir, Sağlıklı yaşam için spor şart dedi.

Konferans sunumu bitiminde Avrasya Hospital Kardioloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Meriç her branştan hekimlerin kalp sağlığına ilişkin hastalarıyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları önlemek adına yeni bilgi ışığında ne yapılması gerektiğinin cevaplarının paylaşıldığı, Konferansa her branştan hekim ve tüm hastane çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği sunum en yakın zamanda tekrar biraraya gelinmek ve yeni bilgileri paylaşmak üzere sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34