banner32

ESP. Zeytinburnu ilçe başkanı Aslıvar çalışıyor

"İstanbul'da 1 Mayıs alanı Taksim' dir. Taksim Meydanı işçi sınıfı ve ezilenlerin mücadele tarihinde devasa 1 Mayıs mitingleriyle ve kanlı '77 katliamıyla unutulmaz bir yer tutmaktadır.

ESP. Zeytinburnu ilçe başkanı Aslıvar çalışıyor
AKP hükümetinin Taksimi yayalaştırma projesi altında 1 mayıs gösterilerine yasaklanmaya kalkışması, her yıl yüz binlerce emekçinin bir araya gelmesinden korkmasında yatmaktadır. Taksim'i yasaklamak teknik değil, politik bir karardır. Çevre mühendisleri odasının tespitlerine göre Taksim'ın 1/5 i harfiyat alanıdır.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Taksim Bu haliyle bile 300 bin kişiyi barındıracak haldedir Mitingi düzenleyen sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve diğer emek güçleri, Taksim in kanlı 1977 yılı 1 mayısının tarihi ve siyasi kimliğinden vazgeçemeyeceklerini açıklamışlardır.

Bu yıl da İstanbul'da emek ve demokrasi güçleri, devrimciler ve demokratlar, işçiler ve ezilenler 1 Mayıs'ta tereddütsüzce Taksim'de olacaklar. 

Zeytinburnu Ezilenlerin Sosyalist Partisi İlçe Örgütümüz de,  güvencesiz, örgütsüz ve yoğun bir sömürü altınca çalışan deri işçilerini 1 mayısın resmi tatil olduğunun kazanılmış bir hak olduğunu hatırlatarak, 1 mayısa kendi saflarına çağırıyor.
 Halen 130. günde direnişte olan Kuzu Deri fabrikasının önünde halaylarla, türkülerle, sloganlarla saat 08.30 da toplanıp, Taksime gitme çağırısında bulunuyoruz..
Yaşasın 1 Mayıs.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Zeytinburnu İlçe Örgütü
Başkanı Mehmet Aslıvar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34