banner32

Ne mutlu ‘O’nu tanımak isteyenlere…

Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin, ’Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle eş zamanlı olarak üyelerimizle birlikte düzenlediği programa velilerimizde büyük ilgi gösterdi.

Ne mutlu ‘O’nu tanımak isteyenlere…
Şimdi seni ananlar,

Anıyor ağlar gibi…

Ey yetimler yetimi,

Ey garipler garibi;

Düşkünlerin kanadıydın,

Yoksulların sahibi…

Nerde kaldın ey Resul,

Nerde kaldın ey Nebi?




Zeytinburnu Times Haber Merkezi



Allah’ın insanlığa rahmet olarak gönderdiği son Peygamber Hz. Muhammed (S.A.S.)’in 1442. yılı münasebetiyle biraz olsun tanıyıp, hatırlamaya vesile olmak için düzenlediği programa yukarıdaki cümlelerle başlandı. Peygamberimizi anımsatan video gösteriminin ardından bir üyemizin sesiyle Peygamberimizin yeryüzüne teşrif etmeden önceki dünyanın son hâli anlatıldı. Peygamberimizin doğumundan sonra ilk vahye kadar Allah tarafından korunduğu, ahlakıyla insanlara önder olduğu belirtilip, 40 yaşında ilk vahiyle beraber kutlu çağrıyı başlatıp, inşallah kıyamete kadar da devam edeceği anlatıldığı açılış konuşmasında Batılı Tarihçi Arnold Toynbee'nin şu sözü dikkat çekti:"Eğer insanlığın bugünkü durumu bir 'ırk savaşı'na yol açacaksa, İslam, tarihî görevini yapmak üzere, bir kere daha çağrılmalıdır. Dileyelim ki, böyle bir şey çıkmaz." Daha sonra bir öğrencinin ilâhi söylediği programa, Peygamberimiz (s.a.v)’in hayatını ve hayata bakışını konu alan sinevizyon gösterisi ile devam edildi.



Ya Rasûlallah,

Âlemlere rahmet hayatın geçiyor kalbimizden,

Kalbimizden seyrediyoruz seni…



diye seslenen Dursun Ali Erzincanlı’nın ‘40 yaşındasın’ naâtına üyemizle beraber tüm katılımcılar da eşlik etti. Peygamber Efendimizin hayatını örnek almamız gerektiği, bilhassa günümüzde yitirmeye başladığımız değerlerimizden alçak gönüllülük, yardımseverlik, dürüstlük, azim, sabır ve bunun gibi birçok özelliği vurgulanarak hayatından örneklerle anlatıldı. “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.” Şeklindeki hadisi şerif okunduktan sonra Allah’ın Ahzab suresi 21. ayeti kerimesinde bizlere hitaben şöyle buyurduğu: “Andolsun, Allah’ın resulüne sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar için ve Allah’ı çok ananlar için güzel bir örnek vardır.” Ayet-i kerimesi anlatıldı. Okunan bir ilahinin ardından üyelere Peygamberimiz (S.A.S.) hayatından sorular sorularak doğru cevabı verenlere hediyeleri takdim edildi. Etkinliğe katılan tüm üye ve velilere teşekkür edilmesinin ardından yapılan kapanış konuşmasıyla program sona erdi. Programda sık sık vurgulanan beyitle:



“NE MUTLU O’NU TANIYANLARA

NE MUTLU O’NU OKUYUP YAŞAYANLARA…”




19 Nisan 2013 Cuma



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34