banner32

Uluocak : Gün çocuklarımızın geleceğini kurtarma günüdür

Demokrat Parti Zeytinburnu ilçe Merkezinde, DP Eski MKK Üyesi mimar Süleyman Uluocak’ın başkanlığında gerçekleştirilen ve “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu toplantının konuğu Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek oldu.

Uluocak : Gün çocuklarımızın geleceğini kurtarma günüdür
Toplantının açılış konuşmasını yapan Uluocak konuşmasına, “Milletimizin geleceği ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu güzel ve anlamlı gününü kutluyorum” diyerek başladı. 

Zeytinburnu  Times Haber Merkezi 

Uluocak konuşmasında “23 Nisan, Milli Egemenliğin doğrudan milletin eline verilerek, ümmetten millet olmanın ve Türkiye Cumhuriyetinin çocuklarımıza emanet edilişinin yıldönümüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinde milletin tanımı içinde ırk, din, dil, mezhep ayrımı yoktur. Ulus Devlet kendi devletinin ve milletinin menfaatlerini başka devletlerin menfaatlerinden üstün tutma esasına dayanır.

Bu sebeple “ulus devlet” az gelişmiş ülkelerin yeraltı ve yerüstü kaynakları ve insan gücünü sömürerek yaşayan emperyal güçlerin karşısındaki en güçlü engeldir. Nitekim bu sebeple, hepsi birer ulus devlet olan emperyal devletler Türkiye’de ulus devleti ve ulus devletinin sembollerini hedef almışlardır. Türkiye’de Ulus Devletin yıkılması demek, Türk milletinin parçalanması ve yok olmak demektir. Öyleyse gün çocuklarımızın geleceği için insan hakları, hukukun üstünlüğü demokrasi ve bunların teminatı olan ulus devlet için bir olma ve birlikte mücadele etme günüdür. Demokrat Parti ve demokrat mensupları dün olduğu gibi bugün de her zaman ulus devletin, cumhuriyetin ve cumhuriyetin milletimize kazandırdığı değerlerin savunucusu olmuştur.23 Nisan Bayramı milletimizin geleceği olan çocuklarımızın bayramıdır. Bu bilinç ve kararlılıkla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyorum.”
dedi.

Prof.Dr. İbrahim Öztek ise konuşmasında Atatürk’ün gençlere verdiği öneme değinerek, Çocuklara bayram hediye eden ilk lider olduğunun altını çizdi.
Öztek, “Ulu önder Atatürk, hiçbir yaş grubu için, hiçbir iş kolu veya kurum için, gençliğe seslendiği gibi son derece yürekten hislerle hitap etmemiştir. Bu sesleniş, “Ey Türk gençliği” “Ey Türk istikbalinin evladı” şekli ile duyarlı insanımızı sarsacak, titretecek niteliktedir.

Türkiye cumhuriyetini korumak, kollamak ve yüceltmek görevi onlara verilmiştir. Verilecek eğitimle ilgili olarak da hedefleri belirlemiştir. “Çocuklarımıza ve gençlerimize her şeyden önce Türkiyenin bağımsızlığına, kendi benliğine ve milli geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele öğretilmelidir.

Onlara verilecek kültür, milli ve tarihi yapımıza uygun olmalıdır. Okullar genç dimağlara insanlığa saygıyı, millet ve memlekete sevgiyi, istikbalin şerefini öğretir. İstiklal tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için en doğru yolu belletir.

Milletimizin siyasi, sosyal ve fikri hayatında rehberimiz daima ilim ve fen olacaktır. Beden eğitimi veren kurumlar fikir, ahlak ve toplumsal kaabiliyetleri de geliştirecektir. Eğitimli gençlik, izci ve işçiler, kısa bir süre içinde muhteşem orduların temelini oluşturur.

Yeni nesil, taşıyacağı manevi özellikler yanında, kuvvetli bir fazilet aşkı, kuvvetli bir intizam ve sıkı düzen fikri ile milletine, Türkiye devletine ve TBMM’ne düşman olanlarla mücadele için yetiştirilmeli ve donanımlanmalıdır.”
Şeklinde konuştu.

Toplantıya Dr. Nefi Demirci Kerkük Türkleri Onursal Başkanı, Dr. Şahin Ceylanlı Aydınlar ocağı müdürü, E.Albay Hicabi Meral Anadolu Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu üyesi, İbrahim Şencan DP İstanbul il Bşk. Yrd., Av. Temel Yavuz Kotaloğlu, DP Zeytinburnu ilçe Başkanı, Harun Altunbaş DP Eski İlçe Başkanı, Niyazi Dindar ANAP Eski İlçe Başkanı, Mimar Yaşar Karahan DP Bahçelievler ilçe Başkanı, İslam Güçlü DP Gaziosmanpaşa ilçe Başkanı, Şaban Yiğit DP Eski Genel Başkan Adayı, Ahmet Çelik DP Eski İstanbul il Bşk. Yrd, Yavuz Barış DP Eski İstanbul il Bşk. Yrd, Hakim İzzet Doğan, M. Mahmut Yılmaz Şahlanış Hareketi Teşkilat Başkanı, Salih Altun Şahlanış Hareketi Genel Koordinatörü, İsmet Çekiç DP Bayrampaşa Eski ilçe Bşk. Yrd, Ercan Ergül GS ve Türk milli takımı futbolcusu, Mimar Bilal Okutan Avcılar imar müdürü, Sabir Yadigar DP 1989/1994 Belediye meclis üyesi, Veli Duman DP ilk Ocak Başkanı, Hasan Dönmez Mak .müh. – DP milletvekili Adayı, Kenan Özüdoğru İstanbul Özürlüler Spor Kulübü Başkanı, Satılmış Aydın DP Zeytinburnu Eski Teşkilat başkanı, Recai Memiş Zeytinburnu Ordulular Dernek Başkanı, Hamza Öztürk DP Bahçelievler ilçe Bşk. Yrd, Durmuş Kara DP Bayrampaşa ilçe Bşk. Yrd, Şevket Korkmaz DP Zeytinburnu Eski Teşkilat Başkanı, Melek Terlemez DP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı, Bilal Erdoğan DP Zeytinburnu Gençlik Kolları Başkanı, Ali Gündüz Alo Afiş, Necmettin Cevher DP Zeytinburnu Eski Teşkilat Başkanı, Sadettin Sökmen İhsan Mermerci Liseliler Derneği Eski Başkanı, Fuat Erenoğlu TRT Sanatçısı, Nazmi Çelik Zeytinburnu Eski İnşaatçılar Dernek Başkanı, Servet Hacıahmetoğlu DP Zeytinburnu E.Teşkilat Başkanı, Seçkin Kaplan DP Eyüp Gençlik Kolları Başkanı, Muhterem Gül ROMANDER Başkanı, Ayhan Aktaş Özel Mavi İklim Okulu müdürü, Mevlüt Şan İstanbul’un Güzelliklerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı, Kemal Akgül Zeytinburnu Emekliler Dernek Başkanı , Nuri Çakmakçı, Sadık Kaplan, Zeki Karagözlü, Atilla Palit DP Zeytinburnu Eski ilçe Bşk. Yrd, İstabul Times Gazetesi ve İstanbul Times TV.imitiyaz sahibi Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner, Zeytinburnu Haber Gazetesinden Murat Ergün ve Taylan Demirelli, İstanbul Times TV.genel yayın yönetmeni Ferdi Türk, Zeykent Gazetesinden Mehmet Alpay, Aktüel Gazetesinden Osman İslam, Kent Yaşam Gazetesinden Selvi Sarıtaş, 34 Gündem Gazetesinden Yılmaz Oruç, Gazeteci Yazar Orhan Koç ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34