banner32

Adil Emecan Hüseyin Çetiner’in Gündem Programı’na Konuk Oldu

Hüseyin Çetiner’in İstanbul Times TV’de hazırlayıp sunduğu Gündem programına katılan Zeytinburnu 3.dönem Belediye Başkanı Adil Emecan merak edilen soruları yanıtladı.

Adil Emecan Hüseyin Çetiner’in Gündem Programı’na Konuk Oldu
Hüseyin Çetiner'in hazırlayıp sundupu Gündem Programının konuğu olan Dr.Adil Emecan yaklaşan yerel seçimlerle ilgili düşüncülerini yaptığı söyleşide anlattı.

İstanbul Times Haber Merkezi/Gökhan Karakurt

İsminiz CHP Zeytinburnu Belediye başkan aday adayı olarak geçiyor. Siz bugüne kadar  adayım ya da değilim demediniz bir karar vermek için vakit gelmedi mi sizce?

Yapılan araştırmalarda bu durumun ortaya çıkması öncelikle kendi adıma bir mutluluk vesilesi olarak algılarım. Şunu rahatlıkla belirtebilirim ki Zeytinburnu’nda CHP’nin bir üyesi olarak mevcut teşkilat yönetimi ile olan iyi ilişkilerimden dolayı yerel Seçimlerde herhangi bir belediye Başkan adaylığım söz konusu değil.

CHP de Aday adayı olduğunu  söyleyen Mimar Mustafa Fazlıoğlu için ne düşünüyorsunuz ? Fazlıoğlu aday olursa sizin 2009 da aldığınız  % 33’ü aşı belediye  başkanlığını kazanabilecek mi?

Ben aşmasını temenni ederim. Sonuç olarak mevcut olgu bu olguyu iyi değerlendirmek lazım bu konuda hiçbir şekilde garanti yok ben tekrar aday olsam yine o kadar oy alımıyım bilemem benimde kuşkularım var. Bu iş emek ve hizmet meselesi.

Adil Emecan Bakırköy de ikamet ediyor neden Zeytinburnu’nda aday oluyor  diyenlere neler söylemek isterseniz?

Ben bu durumu aşan birisiyim ilk seçildiğimde Yeni Bosna’dan geldi diyenler oldu. Zeytinburnu ile özdeşlemiş bir insanım. Halk 2009 seçimlerinde beni ne kadar benimsediğini bize verdiği oy ile ortaya koydu. Zeytinburnu halkı ile kimse aramızı bozamaz.

Bakırköy ve Eyüp için adınız geçiyor buralarda aday olmayı düşünür müsünüz?

Eyüp’te adım geçti doğru fakat herhangi bir adaylığım söz konusu değildir ne Bakırköy nede Eyüp nede başka bir yerde adaylığım yok 2014 Seçimleri için. Bakırköy de benim eşim aday adayı olacak.

Murat Aydın benim 15 yıllık dönemimde Tek bir kaçak bina yapılmadı diyor. Sizin döneminizde ise binlerce kaçak binanın yapıldığını sık sık söylüyor. Bu soruya nasıl cevap vereceksiniz?

Benim kulağıma bunlar hep geliyor Murat Aydın arkadaşım ve hemşerimdir, fakat siyasi hasmımdır. Ben Murat Aydını karalamam gereken kötülemem gereken yerlerde bile savundum. Murat Aydın 15 yıldır halen bu lafları yapıyorsa ayıptır günahtır, aynaya bakıp düşünmeli. Ben kaçak yapı yaptırdım bunu inkâr etmiyorum; bunu her yerde söyledim ben yüzlerce insan buralarda ekmek yedi ben hiçbir şekilde faydalanmadım. Âmâ Murat Aydın’ın göz yumduğu kaçak yapılardan bugün nasıl faydalandığını hepimiz çok iyi görüyoruz. Gelsin burada her şeyi karşılıklı konuşalım öyle uzaktan söylemekle olmuyor.

Ak Parti den size teklif gelirse burada siyaset yapar mısınız?

Tayyip Bey benim bildiğim bir insan partisini kurarken bana teklif yaptı görüştük. Fakat 4 eylemi içeren bir parti kuracağını söylemişti. Bende sosyal Demokrat kanadında yer alacaktım o zamanlar CHP ile benim bir ilişkim yoktu. Biz bazı isimler önerdik olmayınca ve 4 eylem olayında tamamen hikâye olunca bende ilişkimi kestim. Şu anda AKP’de Sosyal demokrat diye bir kanat söz konusu değil. Bundan dolayı böyle bir şeyi kabul etmem söz konusu değil.


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34