banner32

OHSAD ve İl Sağlık Müdürlüğü İftar Buluşması

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve OHSAD'ın Wow Otel’de ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile özel sağlık çalışanları bir araya geldi

OHSAD ve İl Sağlık Müdürlüğü İftar Buluşması
Sağlık Bakanı yaptığı konuşmada,Türkiye'nin 20 bin uzman hekim açığı olduğunu söyledi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Gülay Tunçel 

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü teşkilatı ile OHSAD üyelerinin katıldığı iftar yemeğinde Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu özel sağlık çalışanlarının sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini de dikkate alacağını söyledi.

Yemekte Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu ile Bakanlık öncesinden dostlukları olan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun samimi sohbeti ise gözden kaçmadı.

Sağlık sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu Türkiye'de ciddi bir uzman hekim ihtiyacı olduğunu vurgulayarak,

Geçtiğimiz 20 yılda bu ülkede fazla hekim var diyerek tıp fakültesi öğrenci kontenjanını artırmamıştık fakat son 5-6 senedir tıp fakültelerindeki öğrenci sayısı 3000-4000leri bulmuştur.

 

Önümüzdeki yıl tıp öğrenci sayısı 10 binin üzerinde olacağının vurgulayan Sağlık Bakanı, nereye gidersek gidelim bize her yerde uzmana ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. Bize çocuk hastalıkları uzmanı, kadın doğum uzmanı gerekiyor diyorlar. Onlara yok, olsa dükkan sizin diyorum. Şu anda Türkiye'nin 20 bin uzman hekim açığı var.

Ebe ve hemşire açığıyla ilgili bir soru üzerine de bu alanlarımızda açık olduğu kesindir, sağlık meslek liseleri ile  ebe ve hemşire sıkıntımız azalacaktır. Anne adaylarına ilişkin ise; hamile anneyi ilk aydan doğuma kadar takip edecek ebelerimiz olacaktır" dedi.

Müezzinoğlu, hastanelere başvuran acil vakalar hakkında da yeniden statü değerlendirmesi de yaparak, koşulları daha net hale getirerek sıkıntıları aşmayı hedeflediklerini ifade etti.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve OHSAD Genel Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat ve yönetim kurulu üyeleri , Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Urlu, Genel Koordinatör İbrahim Urlu, Başhekim Yardımcısı ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı  Doç. Dr. Ali Rıza Cenal, sağlık Turizm Koordinatörü  Dr. Özgür Özmen ve sağlık çalışanları yemekte bir arada bulundu.Çatalca Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Erol Kaşifoğlu, Yeşilpınar Tıp Merkezi Sahibi Dr. Hamdi Kocaahmet, Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hüseyin Urlu ve ekibi birlikte idi. Sağlık sektörüne ilişkin son gelişmeler üzerine fikir alışverişinde bulundular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34