banner32

Geçmişi Geleceğe Taşıyacak Yarışma

Geleneksel sanatlarımızda geleceğin ustalarını yetiştirmek ve teşvik etmek amacıyla, Zeytinburnu Belediyesi, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Geleneksel Sanatlar Derneği’nin işbirliğiyle ‘Geleneksel Sanatlar Yarışması’ düzenleniyor

Geçmişi Geleceğe Taşıyacak Yarışma
Bu alanda ilk kez para ödüllünün verileceği yarışma; Hüsn-i Hat, Çini Tezhip, Cilt, Minyatür, Kaatı’, Ebru ve Kalemişi olmak üzere 8 kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmada, usta adayları başvurularını 11 Ekim Cuma gününe kadar Geleneksel Sanatlar Derneği’nin Cihangir Mahallesi, Pürtelaş Sokak, Köşe Palas, No: 1 Daire: 4 Taksim adresindeki merkezine yapabilecekler. 

Prof. Dr. H.C. Uğur Derman başkanlığında 33 kişiden oluşacak seçici kurulun 3 aşamada belirleyeceği eserlerden dereceye girenlere, 16 Kasım’da yapılacak törenle, 8 dalda yapılan yarışma için her dalda 5 bin, 3 bin ve bin 500 TL’lik para ödülü verilecek. 

Ödül kazanan ve sergilemeye değer görülen eserler için, 16-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek serginin yanı sıra bir de yarışma kataloğu hazırlanacak. 
Yarışma şartnamesi, takvimi ve ödüller ile ilgili bilgilere, Geleneksel Sanatlar Derneği’nin 0212 245 55 71–72 nolu telefon veya www.geleceginustalari.org adresinden ulaşılabileceği belirtildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34