banner32

Bakan Zeybekçi Tıp Festivalinin açılışını yaptı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi 15.Geleneksel Merkezefendi Tıp Festivalinin açılışını yaptı.Açılışa Zeytinburnu kaymakamı Ufuk Seçilmiş,Müftü Yusuf İzettin Konuk ,Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Tapkan ve belediye başkan yardımcıları da tam kadro olarak Tıp Festivalinin açılışında yer aldılar.

Bakan Zeybekçi Tıp Festivalinin açılışını yaptı
Tam 15 yıldır aksatılmadan yapılan Tıp Festivaline katılım yoğundu

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydınbaşkanlığının ilk yılında başlatmış olduğu“Merkezefendi  Tıp Festivali” bugün 15. kez halka kapısını açtı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi  / Elif Günay 

Açılış töreninde Pop Sanatçısı  Kerem Cem’i dinlemeye gelenlerle saçılan mesir macununu kapmaya gelen yüzlerce vatandaş meydanı doldurdu.

İlk selamlama konuşması ev sahibi belediye bakanı Murat Aydîn’dan

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın başkan olduğu 1999 yılında Alternatif tıp’ın gelecekte çok önemli olacağını ve Merkezefendi gibi hem bir halk hekimi hem de bir din aliminin adını gelecek nesillere aktarmak için bir çalışma yapmak istediklerini ifade ederek yapılan istişarelerden sonra Tıp festivali yapmaya karar verdiklerini ifade ederek 15 yıldır da düzenli olarak Haziran ayının ilk  haftasında Merkezefendi camisinin yanında bu etkinliği yaptıklarını ifade etti. Başkan Aydın açılışlarına onur veren Merkezefendi hazretlerinin hemşehrisi olan eski Denizli belediye başkanımız ve yeni Ekonomi  Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’ye ve açılışa katılan ilçe protokolüne teşekkür ederek konuşmasını tamamaladı.

Zeybekçi Alternatif Tıp çok önemli dedi;

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı konuşmada  şunları söyledi ”Denizli Belediye başkanı olduğum dönemde 2011 aslen Denizlili olan Merkezefendi ile alakalı Zeytinburnu Belediyesi tarafından 1999 yılından bu yana başarılı bir şekilde yapılan Tıp Festivalini birlikte yapmak için  protokol imzaladıklarını ifade ederek ancak bu çalışmayı yapmak bana değil ben den sonraki Belediye  başkanı arkadaşımıza nasip oldu dedi.

Bakan Zeybekçi günümüzde Tıbbi  bitkiler ile Alternatif tedavi yöntemleri daha da değer kazanıyor. Zeytinburnu Belediye başkanımız Murat Aydın ve kadrosu bu işi  çok güzel bir      şekilde yapıyor.Kendisini ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum dedi.      

Protokol Konuşması ve  Macun Saçılmasından sonra Kerem Cem konser verdi                                                                                                                                      

Merkezfendi Tıp festivali 15 Haziran’a kadar devam edecek.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34