banner32

Bilgiye Ulaşmanın En Eğlenceli Yolu…

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, üyelerinin yılsonu tatil nitelikli ve verimli geçirmelerini için düzenlediği “Yaz Etkinliklerin”i 18 Haziran’da başlatıyor.

Bilgiye Ulaşmanın En Eğlenceli Yolu…

Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra tatili hak eden Bilgi Evi üyelerini 18 Haziran - 25 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan birbirinden heyecanlı yarışmaların, turnuvaların, çeşitli aktivitelerle dolu gezilerin, üyelerin sosyal ihtiyaçlarına göre oluşturulan kulüp faaliyetlerinin de yer aldığı coşku ve eğlence dolu “Yaz Etkinlikleri Tatil Programı” bekliyor.


6 hafta sürecek olan ve toplamda 18 farklı başlıkta 48 kulüp faaliyetinin yer alacağı programda 9 yeni kulüp faaliyeti de çocukların ve gençlerin hizmetinde olacak.

Yaz döneminde Bilgi Evleri eğitici, eğlendirici ve kültürel nitelikte gezilerle üyelerin yeni mekânları keşfetmelerine yardımcı oluyor. Beylerbeyi Sarayı, Beyazıt Kitap Fuarı, Topkapı Sarayı, Oyuncak Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Minyatürk 2014 Yaz çalışmalarının gezi mekânları olarak belirlenendi.

Etkinlik süresince üyeler; Mikado, Jenga ve Speed Stacks (hızlı bardak dizme) gibi el, göz ve kol hareketlerini düzenleyen oyunların yanı sıra, tüm dünyada kabul gören Abolone, Koridor, Mangala, Katamino, Colorpop, Batık, Kapla, Quıxo, Pylos, Mantık Taşları vb. oyunlarla zihinsel kabiliyetlerini geliştirebilecekler.

Kulüp faaliyetleri ile üyelerin farkındalıkları artıyor ve hayal dünyaları zenginleşiyor: Her zamanki gibi Bilgi Evlerinin vazgeçilmezlerinden biri olan kulüp faaliyetleri, bu yaz da dolu dolu geçecek. Üyelerin sosyal, kültürel, eğitsel, sanatsal ve sportif yönlerini destekleyen ve geliştiren kulüp faaliyetleri ise şu şekilde sıralanıyor:
Görsel Sanatlar, Origami, Kirigami, Quiling, Müzik, Konsept Kağıt Robot ve Kağıt Maketçilik Sanat Kulüplerini; Güzel Konuşma, Görgü ve Nezaket, Değerler, İngilizce ve Temel Dini Bilgiler Sosyal ve Yetenek Kulüplerini; Biyoloji ve Doğa, Matematik ve Geometri, Eğlenceli Deneyler, Fen ve Teknoloji ise Bilim ve Teknoloji Kulüplerini; Satranç ile Akıl ve Zeka Oyunları ise Oyun Kulüplerini oluşturuyor.

Üyeler; düzenlenecek olan Bilgi Evleri arası futbol, voleybol, masa tenisi ve satranç turnuvalarıyla rekabetin yanında dost olmayı, arkadaşlığı, centilmenliği, mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmayı, ekip halinde hareket etmeyi, sistemli ve disiplinli çalışmayı öğrenecekler.

Bilgi Evleri arasında tertiplenecek münazara ve bilgi yarışmaları ile bilgilerine yeni bilgiler ekleyerek toplum karşısında kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar.  

Ayrıca hafta içinde gösterilecek filmlerle ufuklarını geliştirme şansına da sahip olacaklar.

Tüm bu imkânlardan 3 ile 8. sınıf arası üyelerimizin ücretsiz yararlanabileceği Bilgi Evi ve iletişim bilgileri şu şekildedir:
Merkezefendi Bilgi Evi              : 558 27 41
Seyitnizam Bilgi Evi                  : 558 27 39
Beştelsiz Bilgi Evi                      : 679 64 27
Yeşiltepe Bilgi Evi                      : 679 61 36
Sümer Bilgi Evi                           : 665 65 22
Yenidoğan- Gökalp Bilgi Evi    : 558 17 67
Veliefendi Bilgi Evi                   : 546 46 27  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34