banner32

Merkezefendi Mahallesi’nde Acele Kamulaştırmayla Kentsel Dönüşüm Hızlandı

Olası İstanbul depremine karşı yapıların dayanıklı hale getirilmesi için Zeytinburnu’nda çalışmalar sürüyor. 6 Şubat depremlerinin ardından İstanbul’da yapıların olası bir depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için Zeytinburnu’nda çalışmalar sürüyor.

Merkezefendi Mahallesi’nde Acele Kamulaştırmayla Kentsel Dönüşüm Hızlandı

Deprem açısından riskli alanların kamulaştırılma kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı.

İstanbul Times Haber Merkezi – Hüseyin Çetiner

Bu kapsamda Zeytinburnu’nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapıların tasfiye edilerek ulaşım ve altyapısıyla birlikte fen ve sanat kurallarına uygun sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla Zeytinburnu Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılıyor.

Mevcut 122 Yapıda Yerinde Dönüşüm Başladı Karar ile 20 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Merkezefendi Mahallesi Arnavut Mevkii’ndeki tüm yapılar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından ortak yürütülen çalışmalar ile malikler anlaşma sağladı.

Söz konusu bölgede Zeytinburnu Belediyesi’ne yapılarda yıkım işlemi başladı. Mevcut olan 122 yapıda 334 konut, 106 iş yerinde dönüşüm başladı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34