banner32

Uluocak'tan Enerji toplantısı

Mimar Süleyman Uluocağ'ın başkanlığında ve Demokrat Parti üyelerinin verdikleri destek ile Zeytinburnu Parti teşkilatının her hafta aksatmadan yaptığı toplantıda bu hafta "Enerji" konusu ele alındı.

Uluocak'tan Enerji toplantısı

Demokrat Partililerin her hafta aksatmadan yaptığı toplantıda, bu hafta İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi öğretim görevlisi Prf Dr Işık Ece'yi konuk etti.



Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Elif Günay



Türkiyenin en büyük problemi olan "Enerji Politikası" toplantıyı başlatan Uluocak, "Enerji konusunda dünyada % 17-18 civarında bünyemizin var" dedi.

"Biz kendi enerjimizi üretmiyoruz. Enerji üretmemekle beraber tarımda yapmıyor, topraklarımızı değerlendiremiyoruz.Bu saye de enerjimizi nasıl üreteceğiz" diyerek Prf Dr Işık Ece'ye sözü verdi.



Kömür Enerjisi Önemli

Prf Dr Işık Ece, Bir ülkenin kalkınması, kendi öz kaynaklarını kullanmasıyla mümkündür diye başladı. "Başkasının kaynaklarıyla, hiç bir ülke kalkınamaz bir yere gelemez. Dünyadaki bütün savaşlar enerjiden çıkmıştır. 3. Dünya savaşı ne kadar formatı farklı görünse de, 1. ve 2. Dünya savaşlarındaki gibidir. " diyerek enerji kaynaklarıyla ilgili hazırlamış olduğu slayt gösterisini katılımcılara izletti. “Kendi enerji kaynağımız olan kömürü yeterince kullanamıyoruz. Kömürün % 75’ini kendimiz üretiyor, kalanını dışarıdan alıyoruz. Fosil enerji kaynakları son derece sağlıklıdır fakat kullanamıyoruz. Doğal gazı ise, ne kadar çok kullandığımız ortadadır. Nükleer enerji Çernobil yok sayılamaz yalnız, Çernobil patlaması 50 $ bir pompanın patlamasından çıkmıştır. Hidrolik enerjiye gelince en temiz yatırım barajlardır. Bir barajın ömrü yüz senedir. Tehlikesi ise, Çamur ve birikmesidir. Bizlerin en büyük hatası, barajların etrafında erozyonu önleyecek ağaçlandırmayı yapmıyor olmamızdır. “ diyerek şunları ekledi. “ Güneş ve rüzgar enerjisinde Güneş'in UV-A ışınlarından enerji üretmek ve rüzgardan enerji üretmek mümkündür. Hidrojen enerjisi, geleceğin enerjisi ve en temizidir. Türkiye’de kömürden elde edemediğimiz enerjiyi doğalgazdan alıyoruz bu da oldukça maliyetli. Bizler bu kadar pahalı enerjiyi kullanarak bir yere gelemeyiz. “ dedi.



Prf Dr Işık Ece'nin ve Demokrat Partililerin önerileri ile katılım son buldu.



Katılımcılar,

Harun Aıtunbaş, Dr Nefi Demirci, DP İstanbul Burhan Erdoğmuş, DP Rize Süleyman Yüce, Hasan Akçay, Teşkilat Başkanı Hasan Dönmez, Asım Fedai, Eski Millet Vekili Selami Işık, Av. Süreyya Özyurtkan, Ecz. Özcan Özsoy, İnşaat Müh. Halil Kandemir, Nazmi Çelik, 2002 DP Genel Bşk. A. Süleyman Zorlu, DP Kadın Kolları Bşk. Melek Terleme, Ömer Ceylan, DP Bakırköy Yusuf Safyürek, Telsiz Mah. Muh. A. Zülfü Gökçe, İş Adamı Mehmet Altınbaş, Av. Musa Baykal, Zeytinburnu Spor Klüp Dern. Bşk. Ömer Ergin, Mustafa Vural, Aslan Seymen, Şaban Yiğit, Ömer Ceylan



Basın Mensupları;

İstanbul Times Gazete - Tv yapımcı muhabir Elif Günay,

Zeytinburnu Haber Tayland Demirelli,

Doruk Tv Sabih Samur,

Dil Gazetesi,

Kent Yaşam Gazetesi,

34 Gündem.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34