banner32

Seyreyle Güzel

Yeni çıkan Seyreyle Güzel albümüyle büyük beğeni toplayan Hanende Rıfat Çalışkan, neyzen Mesut Ekici ve udi Ersin Ersavaş’la birlikte 26 Ekim Cumartesi günü saat 15:00’da Nağmedar’da bir dinleti gerçekleştirdi.

Seyreyle Güzel
Zeytinburnu Belediyesi’nin İstanbul’un kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayan musiki mekânı Nağmedâr bu Cumartesi günü yine özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Tasavvuf müziğinin genç sesi Rıfat Çalışkan, neyzen Mesut Ekici ve udi Ersin Ersavaş dinleti boyunca kelimenin tam anlamıyla dinleyicilerine bir musiki ziyafeti verdiler. Sanatkârlar nihavend makamında “Ya Rabbi aşkını ver bana”, hicaz makamında “Ey rahmeti bol padişah”, Hicaz makamında şuul ilahi “Şerib tü bi ke’sil ün” ve segah niyaz ilahi “Şem-i ruhuna-Dinle sözümü” eserlerini icra ettiler.

Dinleyicilerin büyük ilgi gösterdiği dinletide, albümdeki eserlerin yanı sıra tasavvuf müziğinin sevilen eserleri de icra edildi.

Sanatkarlar, Nağmedâr’daki konuklar arasında bulunan TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Güven Yapar’dan bir eser icra etmesini rica ettiler. Genç sanatkârları kırmayan Güven Yapar, ananonim ilahi “Sabahın seher vaktinde Ali’yi gördüm Ali’yi” eserini seslendirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34