banner32

Avrasya Hemşirelerini unutmadı

1964’ten itibaren her yıl 12- 18 Mayıs tarihleri gündemde çok önemli bir yere sahiptir. Hepimizin bildiği gibi, hemşirelik haftasının başlangıcı olarakta kabul edilmektedir.

Avrasya Hemşirelerini unutmadı
Avrasya Hospital Yönetim Kurulu ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu önderliğinde gerçekleşen bu yılki hemşireler haftası kutlamaları B Blok 2. Kat konferans salonunda tüm çalışanlarıyla birlikte büyük bir coşkuyla kutlandı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Hemşire haftası kutlamalarına ilişkin, güzel bir konuşma hazırlayan, aynı zamanda sunuculuğunu da gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr.. Tamer Sözen, Başhekim Yardımcısı Ali Güven Akıncı, Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Nurcan Dalan ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Banu Altoparlak Kaparda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma çok özel bir konuşma yaparken, 

Avrasya Hospital Yönetim Kurulu ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu hemşireler haftasında yaptığı konuşmasında şunları söyledi. 
Bilindiği gibi Hemşireler haftası Türkiye’de de 1964 yılından itibaren her 12 Mayıs Günü "Hemşireler Günü" olarak kutlanmaktadır. Hemşirelerimiz bu meslek kariyerlerinde dil, ırk, din ayrımı gözetmeksizin, kişileri sağlıklarına kavuşturmak için büyük çaba harcayarak destek olmaktadır. Hemşirelik mesleği insana sağlıklı bir yatırım için, dünyanın her yerinde çok kutsal bir iş olup sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından birisidir.  Bu meslekte şefkatten, disiplinden ciddiyetten ve sevgiden uzak yaşayan sevgisini karşı tarafa özelliklede hastalık anında kişiye ruh ve bütün olarak motivasyonunla yanında olduğunu hissettiremeyen bu mesleği başarabilmesi hiç mümkün değildir. 

Sağlık hizmeti bir ekip işidir.  Saati yoktur.  Uykusuz, çoğ
u kez de  yemek yemeğe fırsatları olmadan canla başla 7 24 sağlık hizmeti vermektedirler.  Hemşireliği seçen takım arkadaşlarımızda öncelikle özveri, sabır, hoşgörü kavramları şarttır. Biz hekimler gelen hastalarımızın hikayelerinin ardından yaptığımız tetkikler ve tedavi raporundan sonraki aşamada, hastaların izlenmesi,  değişikliklerin kaydedilmesi, takip edilmesi, ruhsal durumunun kontrolü, ilaç takibi kısacası benzeri tedavilerin yapılmasında büyük yük kanatsız meleklerimizin  sırtındadır. Bu nedenle hemşireler sağlık hizmetlerinin 

sunumunda olmazsa olmaz büyük güçtür.
Bu vesile ile hastalarımıza şifa dağıtan mesleklerini büyük bir sevgiyle yapan, ekibim ve tüm hemşirelerimizin gününü kutlar, hiçbir şey insan ve sağlık kadar önemli değildir dedi.

HEMŞİRE NE DEMEKTİR?

Belirli sağlık eğitim ve öğrenimi gördükten sonra; sağlık hizmeti alan hastaların bakımında görev yapan, kliniklerde de sağlık hizmeti sunan, hekimlere yardımcı olan sağlık personeli kadınlara "Hemşire" denir.
Hemşireliğin farklı tanımları yapılmış aslında. 19. yüzyılda Florance Nightingale hemşireliği “Hastayı iyileştirmek için hasta çevresinin iyileştirilmesi ve düzenlenmesi eylemi.” şeklinde; 20. yüzyılda Henderson ise “Bireyin sağlığına ve bağımsızlığına kavuşma sürecindeki dinamik güç.” olarak tanımlamış. Uluslararası Hemşireler Birliği de bu tanımı benimsemiştir. 1980 yılında Amerikan Hemşireler Birliği hemşireliği “Yardım sunan bir meslek.”, hemşirelik uygulamasını “Var olan ve olabilecek sağlık sorunlarına karşı gösterilen insan tepkilerinin tanı ve tedavisidir.” diye tanımlamıştır.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34