banner32

Meclis gergin geçti

Zeytinburnu Belediye meclisi Nisan ayı son toplantısı 2012 yılı faaliyet raporunun onayı nedeni ile çok gergin bir atmosferde geçti... CHP ve Ak Partililerin birbirlerine sataşması bir ara ortamı gerdi...

Meclis gergin geçti
Terzi Plan notları ile ilçe yönetilemez dedi

CHP Meclis üyesi İsmal Terzi planların asıllarına göre haraket etmek dururken plan notları ile hareket etmenin doğru sonuçlar vermeyeceğini ifade etti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

CHP Zeytinburnu Belediye meclisi grup başkanı vekili Ercihan Ekşi 2012 yılı faaliyet raporu hakkında partisinin eleştirilerini gündeme getirdi. Ekşi başkan Murat Aydın'a seslenerek kendisinden önceki başkanları suçlamasının etik olmadığını ifade ederek bu doğru bir yaklaşım değildir,dedi. Ekşi sözlerini Murat Başkan bir süre önce başkanla akşam çayı programlarında yaptığı bir konuşmada ben eski başkanlar gibi kendime değil halka çalıştım demiş bu çok çirkin bir söylemdir,dedi. Belediye idarecileri başarı oranlarını kendisi koyup kendileri puan verdikleri için her ne hikmetse tüm müdürlüklerin başarı oranı %100 oluyor diyerek bu tür bir kriterin bilimsel olmadığını iddia etti. Ekşi başkan sık sık ben başkan olunca halkın % 35'i Zeytinburnu'nda yaşamaktan memnundu şimdi bu oran % 90 diyor diyerek bu tür çalışmalar'da kesin sonuç olmaz dedi. 

CHP adına Av.Resmiye Göç,Fikret Konya, Ak parti adına da Hasan Uluocak,Aydın Çığrıkçı ve Cahit Bayram söz aldı.

Belediye Başkanı Murat Aydın meclis üyelerinin konuşmalar bitince kürsüye çıkarak Fenerbahçe'nin galibiyetini kutlayarak konuşmasına başladı. Başkan Aydın konuşmasını ilçemiz bugün gelişmişse bunu sizlerle birlikte yaptık diyerek meclis üyelelerini memnun etti.

Az kalsın Mustafa Öztürk Ölüyordu  

Toplantının sonunda izleyici sıralarında bulunan Mustafa Öztürk adındaki bir vatandaşın meclis toplantısı bittikten sonra KİPTAŞ'ın yaptığı ve trilyonlarca para kazandığı Topkapı Merkez evlerinin içine cami için yer ayırmadığından dolayı Sultan Murat Camisi yanında bulunan evini altı yıldır kullanamadığını iddia eden Mustafa Öztürk ve eşi Belediye Başkanı Murat Aydın'a derdini anlattığı sırada çıkan abede de fenalaştı. 

Bir basın mensubunun abede de Fotoğraf makinası zarar gördü. Sağlık ekipleri ambulans ile gelerek fenalaşan hastaya ilk müdahaleyi belediyenin koridorunda yaptı. Hasta daha sonra hastaneye kaldırıldı 

KİPTAŞ Aç gözlü  

İstanbul Times ve Zeytinburnu Times gazetesinin yaptığı alan çalışmasında KİPTAŞ'ın binlerce insanın yaşadığı TOPKAPI Merkezevlerini yaparken site içinde cami için arsa ayırmaması bugün bir çok sıkıntının yaşanmasına neden oluyor. KİPTAŞ Topkapı Merkez evlerinde yaşayan insan sayısı Anadolu da bir çok ilçede yaşayan nüfusta daha fazla olduğu halde cami düşünülmemsi KİPTAŞ aç gözlü dedirtti.   

Eski Para ile 1.25 trilyona daire satılıyor ama cami yok

Rantın boyutları Camiyi unutacak seviyeye geldi. KİPTAŞ trilyonluk binalar yapıp satmasından sonra müslümanların ibadet ihtiyacını gidermek için çarşının orta yerine korsan ve plan dışı bir mescit yaparak imar kirliliğine neden olduğunu tespit ettik

KİPTAŞ kendi aç gözlülüğünü vatandaşın evlerini ucuz fiyata kamulaştırarak daire satın alan müşterilerinin taleplerini karşılmak için garip gurebanın evlerine göz dikmesinin ne adalet ile nede hakkaniyet ile alakası yoktur.

Yayın Grubu olarak bu işin üstüne giderek Başbakan Erdoğan'ın olaydan haberdar olmasını sağlayana kadar çalışacağız.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
İdris camci
İdris camci - 11 yıl Önce

Bunlarin müslümanliği pazara kadar mezara kadar degil :) kiptaş evlerinde mescit var yeni yapildi kacak degil herhalde ! Camii yapilsa idi satamazlarmiydi acaba ? Bence orda cami olsa idi onu da satarlardi aliskanlik olsa gerek satmak ! Muslumanliklari paraya kadar olan bir toplum normal bunlar ! Dun şikayet ettiğin her şey mübah oldu ! Yeşil alan ne demek istanbul imar baskani biliyormu ? Yada akp li belediye baskanlari yesil alan nedir ? Saksidaki yesil toprak uzerine bina kondurur bunlar ziyniyet bozuk abi ! Zeytinburnu buyuk hizmet gordu ! Yesil alanlar peskes cekildi park okul saglik alani icin yer arayan belediye var olan yerleri siyasi kaygisi icin yukardaki ağ babalarina emirleri dogrultusunda gerekeni yapti rant karsiligin aday olma kaygisi bu olsa gerek pes ! Ettiren bu anlasma karsisin olan garibana oluyor yoksul her devir yoksul kimsesizin kimi olmak bu olsa gerek sahipsizlik , dün fakirin ve garibanin yerinde yer alip musluman , gariban ve yoksul edebiyati yapan siz iktidar simdi sizde zengin oldunuz sizinle olmayan o gecmis zenginlerle beraber oldunuz geriye bakiyormusunuz ? Neydiniz ne oldunuz sizin anneniz sizi belediye baskani , baskan yardimcisi dogurmadi siz o luks dairelerde dogmadiniz ozleminizi kazanmak icin her seyi mubah ettiniz ! Dun alt kaltda idiniz , zemin kata ordan bir ust kata bu gun yuksek katlardasiniz oralarda havalar nasil ? İyi halk orda yok ordan alt katta dun beraber oldugunuz halk yok olmayan o halkin halinden de anlamiz na mumkun ! Siz yukari katlarda kryf ederken sizi oraya tasiyan gariban ve samimi bu halk sizide tanimis oldu ne oldugunuzu gordu merak etmeyin kavgaya , gurultuye, bayilmaya , aglamaya , cagirmaya gerek yok bu aziz millet hesabi soracagi yerde hesabini soracaktir . B u millet oyle bir ulus ve halk dirki ! Hayaklar yere basmiyan halki hice sayan vatandasina zulm eden siz vefasiz , insafsizlari digerlerini nasil sandiga gomdu ise sizide gomecektir bu kacinilmazdir . Nedeni aşikardir millete sokakda feslegen dagitarak sanmayinki gonlumuzu kazaniyorsunuz biz anadolu insaniyiz evimize , yanimiza gelen dusmanizda olsa saygida kusur etmeyiz gonlumuzu kaybettiniz cunku ;yollari tas dosediniz parasini bizden aldiniz evimizi 1+1 e zorladiniz ? Kusturdunuz birilerine rant saglama ugruna halka zulm ettiniz ,yasamsal sosyal tesis yapilacak ve var olan alanlari peskes cektiniz adam gayirmada ust safada seyrettiniz ! Hep siz hakli oldunuz halka degil etrafinizdaki dalkavuklari dinleyip onlarin dediginizi yaptiniz o dalkavuk ve yalakalar yatip onlarla kalktiniz etrafiniza kimseyi yanastirmadiniz gozunuz kör , ama , kulaginizi sagir ettiniz size bir sey diyene mualefet dediniz , bize oy vermiyen karsit gorus gordunuz yaninizdakiler sayesinde siz gine oyle bilin oldumu cunku biz Allah biliyor oy verdik ! Ama şimdi vermiyecegiz bunu dun haykirmadik gecmis siyasilere bu gunde size haykirmayacagiz sezsiz durup sandikda cevap verecegiz !!!

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34