banner32

Kadın meclisinden; Hedef Sensin eğitimi

Zeytinburnu Kent Konseyi kadın meclisi madde bağımlılığı konusunda 250 bayana İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik şube müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığı program ile eğitici eğitim verdi. Eğitim sonucunda bugün yapılan tören ile hak sahipleri sertifikalarını aldı.

Kadın meclisinden; Hedef Sensin eğitimi
HABERİN GALERİSİ
Kadın meclis

Kadın meclis

Zeytinburnu  Kadın Meclisi Çalışıyor
Kurarak ilçenin geleceğine yönelik güzel hizmetler yaparak yaşanabilir bir ilçe için proje üstüne proje yapıyor. Zeytinburnu Belediyesinin himayelerinde kurulan kent konseyi kadın meclisi kısa süre önce kurulmasına rağmen toplum yararına yaptığı hizmetlerle adından söz ettiriyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi  

Bugün Zeytinburnu Belediye Kazlıçeşme Kültür merkezinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan sertifika dağıtım töreninde Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın,İstanbul Emniyet müdürlüğü narkotik Şube Müdürü Özcan Bulduk ,Ak Parti Sosyal işlerden sorumlu  İstanbul İl başkan yardımcısı Leman Aksay, ve Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın meclisi başkanı Gönül Demirel birer konuşma yaptı.
250 Zeytinburnulu bayanı bir araya getirip madde bağımlılığı konusunda eğitim almalarını sağlayan Kadın meclisi başkanı Gönül Demirel ve yönetimi protokol üyelerinden beğeni aldı.

Sertifika dağıtım törenine istanbul Emniyet müdür yardımcısı Mahir Çakallı,  Zeytinburnu ilçe Emniyet müdürü Mehmet Yaşar Tapkan,Merkezefendi mahalle muhtarı NecdeT Baykan,Belediye başkan
yardımcısı GÖkhan Kasap,Sosyal işler müdürü Sami  Ünlü ve çok sayıda vatandaş programa katıldı.
İşte Gönül Demirel’in konuşması ;

Değerli Protokol , ve çok kıymetli hanımefendiler beyefendiler
,
Lider Aile Eğitimi sertifika törenimize hepiniz hoş geldiniz.
Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Bu platformda yer almamızın nedeni, kadın bakış açısı ile yaşadığımız ilçenin ihtiyaç ve sorunlarına çözümler ve projeler üreterek "Ortak payda da Toplumsal fayda" oluşturmak olduğunu daha önce ifade etmiştik..
Bu anlayış içerisinde, bireyin ve toplumun sağlığı, refahı, ahlaki değerleri için ciddi bir tehdit oluşturan,  ölümlerin yanı sıra, yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına, madde ile ilintili suç ve kazaların artmasına yol açan uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele ve  önleme alanında başarılı çalışmalar yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün “Hedef Sensin – Madde Kullanımına Hayır” projesi kapsamında ailelere yönelik olan “Lider Aile Eğitim Programını” işbirliği yaparak, uygulamaya koyduk.
Yürütülen proje kapsamındaki Lider Aile Eğitim Programında amaç, ailelerin çocuklarını madde kullanmaya iten nedenlerin farkında olmalarını, çocuklarının hayatlarıyla daha fazla ilgilenmelerini, aile içi iletişimi güçlendirmelerini, çocuklarına yaşadıkları zorluklar konusunda destek olmalarını ve vazgeçmeden sürekli madde kullanımına karşı olan tutumlarını ve değerlerini onlara anlatmalarını sağlamaktır.
Ailenin madde ile mücadeledeki yeri çok önemlidir. Çünkü ebeveynler, en önemli rol modelidirler. Ebeveynler çocuklarının temel değer ve inançlarını inşa etmeleri konusunda başrolü oynarlar. Araştırmalar, ebeveynleri ve kardeşleri madde kullanmayan ergenlerin madde kullanmaya başlama riskinin düşük olduğunu ortaya çıkarmıştır. Buna ek olarak ebeveynleri madde kullanımına karşı ciddi mücadele veren ve kesin bir tavırla karşı çıkan ergenlerin de madde kullanmaya başlama riskleri daha düşüktür. Ebeveynleri tarafından ilgi gören, davranış ve tutumları gözlenen, destek gören ergenlerde yine madde kullanımı riski düşük bulunmuştur. Bu nedenle, madde kullanımını önlemede aile en etkin kanallardan birisidir.Ama tek başına yeterli değildir.
Ancak, uyuşturucu kullanımının önlenmesi ve azaltılmasına yönelik önleme çalışmalarının daha aktif ve etkin olabilmesi için toplumun her katmanı başta Kamu kurum ve kuruluşları, STKlar, toplumsal liderler ve gönüllüler olmak üzere herkesin daha ciddiyetle ve samimiyetle desteklemesi gerekmektedir.
Bu amaçla;
Madde bağımlılığı tedavi merkezlerinin sayısı ile bu kurumlarda çalışan personelin sayısı ve çeşitliliği artırılmalı ve eğitimli personellerin bu kurumlarda çalışması ve madde bağımlılığı merkezlerinin tüm yurtta yaygınlaşması sağlanmalıdır.
Ticareti yapılan, alınıp satılan sadece uyuşturucu maddeler değil; bireylerin ve toplumların sağlığı, refahı, moral değerleri ve bilinçleridir.
“Hedef Sensin- Madde kullanımına hayır” projesini başarıyla yürüten başta İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ,
AKDEM de çalışmalarını büyük bir samimiyet ve idealizm ile yürüten sayıları az ama bu konudaki inançları ve çabaları büyük olan narkotik şubede görevli uzman arkadaşlarımıza ,
Bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşan ve çalışmanın başarıyla yürütülmesini sağlayan Kadın Meclisine ve eğitimlere katılarak sorumluluk yüklenen değerli lider ailelerimize,
Yaptığı Sosyal belediyecilik ile öncü olan Zeytinburnu Belediye başkanımız Sayın Murat Aydın beyefendiye bu çalışmalara verdiği önem ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Sevgi ve saygılarımla
Hepinizi Allaha emanet ediyorum.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34