banner32

Aşk-ı Nebi Zeytinburnun’da Sanat Oldu

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri 10 Nisan Çarşamba akşamı gerçekleştirildi. Geleneksel sanatların önde gelen hamilerinden Mehmet Çebi’nin koleksiyonundan düzenlenen Hilye-i Şerife sergi açılışının ardından, Dursun Ali Erzincanlı’nın şiir okumalarıyla tamamlanan gece katılımcıları mest etti.

Aşk-ı Nebi Zeytinburnun’da Sanat Oldu
Zeytinburnu Belediyesi, Peygamber Efendimizin dünyayı teşrifleri vesilesiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, Mehmet Lütfi Şen’in küratörlüğü ile Mehmet Çebi’nin eşsiz koleksiyonundan derlediği Hilye-i Şerifleri “Aşkı Nebi Sanat Olunca” adıyla sanatseverlerin beğenisine sundu. Ahmet Bursalı, Gürkan Pehlivan, Levent Karaduman ve Said Abuzeroğlu’nun eserlerinden  meydana gelen ve çağdaş formları yansıtan özel bir seçki olarak sunulan serginin açılışına ilgi büyük oldu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Sergi açılışının ardından düzenlenen Dursun Ali Erzincanlı konserinde ise, Erzincanlı’nın okuduğu şiirler dinleyicileri mest etti. Dursun Ali Erzincanlı’nın Kutlu Doğum’un anlamına binaen Peygamber Efendimizin yaşamını konu eden şiirlerini okuması sırasında salonda duygu dolu anlar yaşandı. Erzincanlı’nın 52 Gün, Sen Yoksun, Ashab-ı Muhammed ve Kırk Yaşındasın şiirlerini okuduğu sırada seyircilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Zeytinburnu Belediyesi’nin İstanbullu sanatseverlere ve Peygamber aşıklarına manidar bir armağan olarak hazırladığı ve Peygamber Efendimiz’e duyulan sevginin gönüllerden taşarak levhalara sanat olarak yansıyan Aşk-ı Nebi Sanat Olunca Hilye-i Şerif sergisi 15 Mayıs tarihine kadar ilgilileriyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluşmaya devam edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34