banner32

Zeytinburnu’nun ilk adayı Saadet Partisinden

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçimleri için Zeytinburnu’nda ilk adayını açıklayan Parti Saadet oldu.

Uzun yıllardır Saadet Partisi Zeytinburnu ilçe başkanı olan Yahya Kemal Hayırlıoğlu Zeytinburnu öğretmevinde Basın mensupları,Mahalle Muhtarları,Dernek ve spor kulübü  başkanları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

İlk önce seçim Koordinasyon merkezi Başkanı Semih Deniz Konuştu

Kahvaltılı aday tanıtım ve istişare toplantısında il sözü ilçe başkan yardımcısı ve Seçim Koordinasyon başkanı Semih Deniz  açılış konuşması yaparak Saadet Partisi Zeytinburnu ilçe başkanlığı olarak özlenen  Milli Görüş Belediyeciliğini Zeytinburnu halkı ile buluşturacağız dedi.

SP Zeytinburnu Belediye Başkana adayı Yahya Kemal Hayırlıoğlu Güçten değil haktan yana tavır alan dedi

Uzun bir konuşma yapan Hayırlıoğlu son yıllarda bir çok kişinin hak,hukuk ve adaletten ziyade güçlünün yanında yer alarak ahreti karartmaktan hiçbir sakınca görmeyen insan tipleri çoğaldı. Hiç birisiniz 200 yaşında bir insan gördü mü  ? Mevlana’nın dediği gibi yerin üstünde her şey toprak olacak. Bunu bildiğimiz halde doğruya doğru yanlışa yanlış diyemiyorsak vay halimize. Bakınız dinimiz bize neyi emrediyor. Bir yerde hata ve yanlış gördüğünüz zaman önce onu eliniz ile düzeltmeye çalışın. Buna gücünüz yetmiyorsa diliniz ile düzeltmeye gayret edin. Buna da gününüz yetmiyorsa imanın en zayıf halkası olan kalbinizle buğz edin deniliyor. Bugün ülke gırtlağa kadar borç batağına batmış sıcak para geldiği için şimdilik sıkıntı yok gibi görünse de aslında sıkıntı çok büyük ve bu şekilde ekonomi döndürülemez dedi.

Bizim şiarımız önce ahlak ve manevyattır

Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor. “Bir baba ve anne evladına güzel ahlaktan daha iyi bir hediye veremez” Eskiden büyüklerimiz parayı köpeğe versen yemez derlerdi. Ama günümüzde bir çok kişinin para için yapmayacağı rezillik kalmamış dersem abartmış olmam. Gençlik şu an ahlak ve maneviyattan kopmuş durumda. Saadet partisi olarak biz eskiden beri önce ahlak ve maneviyat dedik ve yinede öyle diyoruz dedi.

Belediye başkanı çok başarısız

Zeytinburnu Belediyesinin iyi yönetilemediğini iddia eden Saadet Partisi Zeytinburnu Belediye başkanı Başkan adayı Yahya Kemal  Hayırlıoğlu benim dede mesleğim inşaatçılıktır. Bir belediyenin kalbi İmar dersen abartı olmaz. 16.9 ile Zeytinburnu’nun imarı ne hale geldiğini hepimiz canlı olarak gördük. Başkan Kasasına da hakim değil. Personeline de hakim değil. Saadet Partisi olarak başkanlığı aldığımız takdirde kararlı, dirayetli  ve adaletli bir belediye sözü veriyoruz. İlçemiz de 8 bin engelli vatandaşımız var.Bunlar için AKDEM olsa da yeterli değil. Seyitnizam mahallesinde müteahhit vatandaşın arasına almış bire bir daire veriyor ama Belediye ortak alanları da arsasına dahil ettiği ve daha büyük yerlerde inşaat yaptığı halde özel sektöre göre şanslı olduğu halde  % 25 kesinti yapacağım diyorsa burada ciddi bir adaletsizlik var demektir. Bizim iktidarımızda ne yiyeceğiz ne de yedireceğiz.

Hayırlıoğlu konuşmasını tamamlarken dernek başkanlarına ve spor kulüplerine de bir serzenişte bulunarak hepsine davetiye vermiştik ama çok azı davetimizi icabet etti. Ama Sağ olsunlar Mahalle Muhtarlarımız büyük çoğunluk olarak aramızda hepsine teşekkür ederim diyerek konuşmasını tamamladı.

Dilek ve temenniler kısmında sadece Gazetelerimiz ve televizyonumuzun imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner tavsiye niteliğinde  kısa bir konuşma yaptı.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34