banner32

Avrasya Hospital’da Kalp Sağlığı

On beş yıllık kaliteli ve güvenli hizmet veren Avrasya Hospital’in Kardiyoloji uzmanı Dr.Behsat Haşmetoğlu Kalp krizi hakkında bilgi verdi

Avrasya Hospital’da Kalp Sağlığı
Behsat Haşmetoğlu Kalp Krizi Kalp’te damarların tıkanması sonucu ortaya çıkan bir durum olduğunu; kriz belirtileri göğüste ciddi bir ağrının olması, kolların ağrıması, mide üzerinde ve çenede meydana gelen ağrıların yanı sıra bulantı ve kusmanın ilk belirlemeler olduğunu söyledi. Haşmetoğlu’’kalp krizinde genetik ve çevresel etkiler olabilir’’dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi/Gökhan Karakurt

Kalp Krizi Tedavisi Hastanede Yapılmalı

 Kalp Uzamanı Haşmettoğlu kalp krizi tedavisinin damar tıkanıklığı olduğu için mutlaka bir hastaneye yatırılması gerektiğini ve Hasta’nın ilk olarak acile daha sonra bir uzamanın eşliğinde yoğun bakıma yatırılması gerektiğini belirtti. Uzman Dr Avrasya Hospital’in kalp krizi geçiren hastalara müdahale etmede ve tedavi sürecinde tam donanımıyla hazır olduğunu belirtti.

  Kalbin Düşmanı Sigara ve alkol

 Sigara ve alkol’ün kalbi ciddi anlamda etkilediğini, özelikle sigaranın ciddi zararlar verdiğini söyleyen Haşmetoğlu kolesterol, yaş ve cinsiyetin’ de Kalp krizinde etkili olduğunu vurguladı. Uzman Dr ‘’Kalp krizi riski 40 yaş ve üstü erkeklerde daha çok görülür’’dedi.

 Kalp Krizine İlk Müdahale 

Dr.Haşmetoğlu hasta ilk olarak rahat etmesi için yere yatırılmalı ve daha rahat nefes alınması sağlanmalı, etrafı boşaltılarak oksijen verilmeli şeklinde konuştu.

Kalp Krizi Sonrası Hastanın Yaşamı

Uzman Dr.Haşmetoğlu tedaviye bağlı olarak kalp kası ne kadar az zarar görürse hastanın iyileşmesi ve normal hayata dönmesinin ’de o kadar çabuk olacağını; hastanın bir hafta 10 gün içinde normal hayatına dönebileceğini söyledi. Kalp Krizi’nin tekrar etme riski olduğunu vurgulayan Haşmetoğlu ‘’hasta bir kardiyolog’un kontrolünde dönem dönem kontrollerini yapmalıdır’ dedi 

 
Spor Kalbi Korur

Son olarak Haşmetoğlu‘’kalp hastalığının artığını ve ciddi risk taşıdığını, kalp krizinden korunmak için spor yapılmalı ve dikkatli beslenilmelidir’’dedi.

 
Avrasya Hospital Zeytinburnululara yeni teknolojik imkânları ve dev kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyor.


İstanbul Tİmes Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34