banner32

Kazaklar Turnuva’da kapıştı

Kazak Türkleri Vakfının İstanbul’da yaşayan Kazakların tanışıp kaynaşması için Ramazan bayramı süresince Bakırköy Atatürk Yaşam Merkezi Futbol sahasında yapılan bir turnuva düzenledi.

Kazaklar Turnuva’da kapıştı
Merkezi Zeytinburnu ilçesinde bulunan Kazak Türkleri Vakfı başkanı Celal Kahraman İstanbul Times Gazetesi ve İstanbul Times Tv. Ye yaptığı açıklamada, amacımız İstanbul’da en çok Kazak vatandaşının yaşadığı Zeytinburnu ilçesinde turnuva maçlarımızı yapmaktı. Ancak kısmet olmadığı için çalışmalarımızı Bakırköy ilçesinde yaptık dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Fatma Ozan – Özel Haber

Başkan Kahraman dört gün süren turnuvalarını Zeytinburnu’nda yapmak istedikleri halde bazı nedenlerden dolayı Zeytinburnu Belediyesinin taleplerine olumlu cevap veremedikleri için üzgün olduğunu beyan ederek sağ olsun Bakırköy Belediye başkanı Ateş Ünal Erzen bize Atatürk ve Yaşam Merkezindeki futbol sahasını tahsis ederek rahat bir şekilde turnuvamızı yapmamızı sağladığı için huzurlarınızda kendisine teşekkürü bir borç biliyorum dedi.
Vakıf Başkanı Kahraman dört günlük turnuva süresince Zeytinburnu’ndaki Kazaklar başta olmak üzere Bağcılar Güneşli, Küçükçekmece Cennet mahallesinde yoğun olarak yaşayan binlerce  Kazak Vatandaşı Bakırköy’e gelerek turnuvalarını izlediklerini ifade etti.

Vakıf başkanı Kahraman Turnuva süresince kendilerine maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğuna, Bağcılar Belediye başkanıLokman Çağırıcı’ya ,Küçükçekmece belediye başkanı Aziz Yeniay’a ve çalışmalarını izleyenlerine ve okurlarına duyuranİstanbul Times Gazetesi ve İstanbul Times.Tv. ye teşekkür etti.
Doğu Türkistan Gömmenleri Dernek başkanı Yakup Can’dayaptığı konuşmada bizleri burada bir araya getiren Kazak Türkleri Vakfı idarecilerine teşekkür ederim. Turnuvayı izlemek üzere uzaktan ve yakından gelen tüm hemşehrilerimize de aracılığınız ile teşekkür ediyorum dedi.

7 den 77’ ye bir çok Kazak vatandaşı maçları izleyerek takımlarına destek verdiler

60 Yaş üstü emekli kazakların maçı nefes kesti. Zeytinburnu ve Bağcılar Güneşli Tekaüt kazak takımları bir saat boyunca ter döktüler. Maçın sonucunca gülen taraf 4-2 ile Bağcılar Güneşli Kazak takımı oldu. Kazak türkü ve şarklarının çalındığı maçlar sırasında yediden 77’ye kadar bir çok Kazak  Türkü gönlünce eğlendi.

Turnuvanın Final şampiyonu Manisa Salihli Spor oldu

Ramazan bayramının birinci günü başlayan Turnuva’nın dördüncü gününde final maçları yapıldı.  Final Maçına Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Alimcan  Saefkov ve yardımcısı İsatay Suleymanov ‘da katıldı. Gece yarısı Güneşli Spor ile yaptığı maçı 5 -4 kazanan Salihli Kazak ekibi turnuvanın şampiyonu oldu. Şampiyon takımın kupasını Kazakistan İstanbul Başkonsolosu  Kazak Türkleri  Vakfının yaptığı bu başarılı çalışmadan dolayı kutladı.
Final Kazakların en çok sevilen şarkı ve türkülerinin dinlenmesi ile son buldu.

Turnuvanın detayları ve konuşmalar az sonra 
www.istanbultimes.tv de olacak mutlaka izleyiniz. 
Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34