banner32

Zeytinburnu’nda Kuzey Suriye (Rojava) Eylemi

Suriye'de yaşanan katliamlarda çocuk ve kadınlar başta olmak üzere yüzlerce kişinin Kimyasal silahlarla öldürüldüğü haberi Zeytinburnu'nda yankı buldu. İçinde Kürt uyruklu vatandaşların çoğunlukta olduğu bir gurup Suriye'de yaşananları protesto etti.

Zeytinburnu’nda Kuzey Suriye (Rojava) Eylemi
Süriye'de yaşanan dram Zeytinburnunda protesto edildi

Dün Suriye'de yaşanan ve içlerinde çocuk ve kadınların çoğunlukta olduğu 1300 civarı kişinin hunharca katledilmesine karşı Zeytinburnu'nda yaşayan kürt kökenli vatandaşlarımız tepki göstererek bir yürüyüş yaptı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber - Koray Kamacı

58 Bulvar Caddesinin başında başlayan protesto yürüyüşü BDP. binasının bulunduğu yöne doğru devam etti.

Grıp Suriye’de yaşananlar protesto ederek ‘’Her yer Rojova, her yer direniş’’ sologanları atarak PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD’ye destek mesajları iletildi.

Grup Esad’ı ve El-Nusra’yı da eleştirdi. Suriye’nin kuzeyinde Kürtlere yapılanları ve oradaki sözde bağımsızlığı herkesin tanıması gerektiği belirtildi.

Ayrıca Çevik Kuvvet ekiplerinin de olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Zeytinburnu Emniyeti bu yönden deyim yerindeyse kuş uçurtmadı.

Emniyet mensupları profesyonelce hareket ederek herhangi bir tatsız olayın yaşanmasını engelledi. Grup daha sonra dolaşıp sloganlarına devam ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Özellikle Suriye’de ki büyük Kürt göçü birçok defa anıldı. Yaşananların sorumlusu olarak El-Nusra ve Esad gösterildi. Özellikle Türkiye’nin de El-Nusra’ya destek vermesi eleştirildi ve Türkiye’nin desteği kesmesi istendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34