banner32

Emniyet 155 Polis İmdat’a önem vermeye başlıyor

Emniyet teşkilatının kısa acil çağrı iletişim vasıtalarından biri olan 155 Polis İmdat Hattı bundan sonra daha da önem kazanacak.

Emniyet 155 Polis İmdat’a önem vermeye başlıyor
Emniyet genel müdürlüğü gelişen teknolojiye ayak uydurmak adına yıllardır kullanılan 155 Polis İmdat hattını daha da güvenli hale getirmek adına bir dizi alt yapı çalışması yaptı.

Emniyet Genel  Müdürlüğü il Emniyet müdürlüklerine il Emniyet  müdürlükleri de kendilerine iletilen emri ilçe müdürlüklerine ulaştırmak adına gerekli çalışmaları yaptı. İlçe Emniyet müdürlükleri toplum destekli Polis şube müdürlüğü memurları kamuoyunda bir farkındalık oluşturmak adına basın yayın kuruluşları ve vatandaşlara bilgi vermeye başladı.

Artık halkın hakkını arayabilmesi için konuşmalar kayıt altında

155 Polis İmdat bir  Kamu hizmet hattı olup haber merkezleri teknolojik gelişmelere paralel olarak günümüzde acil çağrı karşılama hizmetinin ötesinde KGYS, (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) ihbar otomasyon, sayısal haberleşme ve coğrafi bilgi sistemleri sayesinde yeni boyutlar kazanarak gerek önleyici polislik gerekse suç meydana geldikten sonra müdahale esnasında bilgi akışının ve karar desteğinin sağlandığı bir merkez olarak faaliyet göstermektedir. 

Polis kendini yeniliyor

1
55 polis imdat hattının işletimi ve bireylerin bu telefon hattına erişim hükümleri ile ilgili kanun, yönetmelik ve İl Emniyet Müdürlükleri Acil Çağrı Hizmetleri Yönergesinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülmekte olup;  haber merkezlerinin denetimi ve kontrolü için çağrı kayıtlarının nasıl alınacağı ve kimlere hangi şekilde verileceği belirtilmiştir.   

Söz uçar kayıt kalır

Keyfi bazı uygulamaları ortada kaldırmak adına kendisini bağlayıcı bir  hizmet başlatan Emniyet genel müdürlüğü vatandaşın daha kaliteli hizmet alabilmesi için 155 polis imdat hattı görüşmelerinin kayıt altına alınması ve kayıtların verilmesine yönelik usul ve esasların ilgili yönerge hükümlerine istinaden kayıt altına alınacağından “
halkımızın il ve ilçelerimizde acil yardım ve çağrı ihtiyaçları için mutlaka 155 polis imdat hattını aramaları gerektiği 155 polis imdat telefon hattı haricinde hiçbir telefon hattının ses kayıt cihazına bağlanmayacağı konusunda halkın bilgilendirilmesi adına gazetemize bilgi veren emniyet yetkilileri bu hizmetin amacı halkımızın daha sağlıklı bir şekilde sorun ve sıkıntısını 155 Polis imdat hattına iletebileceğini ifade ettiler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34