banner32

Göç-Der’den Kuran Öğrenenlere Ödül Töreni

Yaklaşık üç yıl önce kurulan Zeytinburnu Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Göç-Der) bu yıl yaz dönemimde 25 öğrencinin katılmış olduğu kuran Eğitimi’nin sertifika törenini gerçekleştirdi.

Göç-Der’den Kuran Öğrenenlere Ödül Töreni

Kuran eğitimi sertifika töreninde konuşan Göç-Der Başkan yardımcısı Tarık Tırnakkakan yaz dönemi kuran kursu eğitiminin ilk dönemini başlaştıklarını ve önümüzdeki senelerde devamının olacağını söyledi. Tırnakkakan ‘’Göç-Der üç yıl önce kuruldu Roman halkına hitaben kendilerini ifade edebilmeleri ve sosyal haklarının karşılanması için kurulmuş bir dernektir. Yaptığımız faaliyetler arasında daha önce 40 bayana okuma yazma kursu düzenledik ve sertifikalarını verdik artık kendilerini daha rahat ifade edebiliyorlar ve kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar’’şeklinde konuştu.

İstanbul Times Haber Merkezi/Gökhan Karakurt

Setifika törenine Göç-Der başkan yardımcısı Tarık Tırnakkakan, CHP Zeytinburnu İlçe başkanı Metin Doğan, CHP Zeytinburnu belediye başkanı aday adayı Mimar Mustafa Fazlıoğlu, Gaziosmanpaşa Göç-Der dernek başkanı, Zeytinburnu Müftü yardımcısı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

En Büyük Destekçimiz Zeytinburnu CHP İlçe Teşkilatı..

Başkan yardımcısı Göç-Der’in en büyük destekçisi CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan, CHP Zeytinburnu belediye başkan aday adayı Mimar Mustafa Fazlığolu, CHP Geçlik kolları ve Kadın kolları desteklerini bizden esirgemeyip sürekli bizlerle istişare içinde oldukları için kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Tırnakkakan önümüzdeki aylarda büyük projelere imza atacaklarını belirterek, Pan Sanatı alanında kadınlara eğitim vereceklerini ve Pan sanatında elde edilen ürünleri yurtdışına ihracatını sağlayacaklarını belirtti.

Fazlıoğlu Gençlere plaket vermekten mutluluk duyuyorum..

CHP Zeytinburnu belediye başkanı aday adayı Mustafa Fazlıoğlu ‘’Göç-Der’in Zeytinburnu’nda yapmış olduğu ilk etkinlik değil. Daha öncede benzer birçok etkinlik yaptılar bu etkinlikte onlardan bir tanesi ve bugün burada gençlerimize plaketlerini vermek için burada bulunuyoruz ve burada olmaktan çok mutluyum’’dedi.

Göç-Der’in başarısına ortak olmak için buradayız..

CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Doğan’’Göç-Der’in vermiş olduğu kuran eğitimi başarıyla tamamlayan çocuklarımızın sertifa töreni için buradayız. Çocuklarımızı bu kurstan geçip sertifika almaya hak kazandıkları için tebrik ediyorum. Aynı zaman bu etkinliği düzenleyen Göç-Deri’de tebrik ediyoruz. Ayrıca bu kursu başarıyla geçen çocuklara bizde birer tane okul sırt çantası hediye edeceğiz ve başarılarının devamını diliyorum’’diye konuştu.

Yaz kuran Eğitimi Sertifika töreni, öğrencilerin Kuran okuması ile yapılan duaların ardında öğrencilerin plaketlerini ve ödüllerini almasıyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34