banner32

Başkan Aydın'dan Kitap Kurtlarına Üç Günlük Rüya gibi Bir Kültür Gezisi

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, 10. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda başarı gösterip dört grupta ilk üç dereceye giren 12 katılımcı ve ailelerinden ikişer kişiyle birlikte toplamda 36 kişiyi Kapadokya Kültür Gezisi’nde buluşturdu.

Başkan Aydın'dan Kitap Kurtlarına Üç Günlük Rüya gibi Bir Kültür Gezisi

10. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda, belirlenen dört faklı grupta başarı gösteren üyeler, ailelerinden iki kişiyle birlikte 30 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde güzel bir gezi gerçekleştirdi. 30 Mayıs Cuma Günü başlayan organizasyonun konaklama, yemek ve gezi yerleri ücretleri olmak üzere tüm masraflarını Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanan gruba profesyonel bir rehber eşlik etti. 


Dereceye giren konuklar, Pers dilinde "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelen Kapadokya’yı gezerken Hitit, Asur ve Frigya medeniyetlerinin etkilerini taşıyan, MÖ 332 yılında Büyük İskender ve Persler arasında mücadeleye şahit olan, daha sonra Arap akınlarının etkisine giren, Selçukluların ve Osmanlıların eline geçen kısaca, pek çok medeniyetin beşiği olan,yemeğinden kalacak yerine kadar her yerinden buram buram tarih kokan bu şehirde olmanın keyfini çıkardı.

Ürgüp, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi, Çömlek Atölyesi, Paşabağları ve Zelve Ören Yeri, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar Kalesi, Mustafa Paşa (Sinasos) İlçesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri ve Ihlara Vadisi, Üç Güzeller, Güvercinlik Vadisi gibi çok önemli turistik yerleri gören misafirler uygulamalı çömlek yapımı ile onix taşı yapım atölyesini de gezdiler. Kızılırmak kenarında akşam çayı ile Melendiz çayı üzerinde öğlen yemeği eşliğinde tatilin tadı çıkarıldı.

Gezdikleri tarihi yerleri fotoğrafını çeken üyeler yoğun bir okuma döneminin ardından Kapadokya kültür gezisiyle streslerini attılar. 1 Haziran Pazar Gecesi programın bitmesiyle üyeler, böyle güzel bir organizasyonun içinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ve programı düzenlerken emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.

Geziden dönerken kazandıkları ödülün tadını doyasıya çıkaran derece sahipleri duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler: 

1. Grup Birincisi: Dr. Reşit Galip İlkokulu öğrencisi Deniz Demirel;
Kitap Okuma Yarışması’na ilk katılışım. Kitapları çok sevdim. Kitapları ikişer kez okudum. Bir sürü soru çıkardım. Bu şekilde yarışmayı kazandım.

2. Grup Birincisi: Sultan Fatih İlkokulu öğrencisi Emir Bekiroğlu
;
Tüm kitapları okudum ama en çok Bestami Yazgan’ın “Affet Beni Öğrencim” isimli kitabını beğendim. Belediye başkanıma, öğretmenlerime, aileme, yarışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
 
3. Grup Birincisi: İhsan Mermerci Anadolu Lisesi Öğrencisi Kevser Kandemir;
Bu sene yarışmaya ilk defa katıldım. Aileme birinci olacağıma dair söz vermiştim. Konuşmak yerine çalışarak birinci olmayı yeğledim. Bu benim için çok büyük bir gurur. Kitaplar çok hoşuma gitti.  Ayrıca gezi de çok güzeldi. En çok da peribacaları ve Ihlara vadisini beğendim.  Herkese çok teşekkür ediyorum. 

4. Grup Birincisi: Nejla Altınsoy;
Bu yarışmaya ilk kez katılmıyorum. Daha evvelden de katılıp Kastamonu-Amasra gezisinde yer almıştım. Buradaki gezi beni çok kamçıladı. Sizlerin ilgisi alakası bizleri çok mutlu etti. Sizlerle bu atmosferde yer almak çok güzel bir duygu. Çocuklarım bu yarışmayla birlikte büyüdü diyebilirim.  Kitaplar çok güzeldi. Kitapları okurken çok ağladığım oldu. Böyle güzel bir organizasyonda olmaktan çok mutluyum. 

2. Grup İkincisi ve Şemsettin Sami Ortaokulu öğren Haşim Şayir;
Daha önce de yarışmaya katılmıştım. En sevdiğim kitap Pal Sokağı Çocukları oldu. Ama bütün kitaplar çok güzeldi. Herkese çok teşekkür ediyorum.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34