2012-06-28 09:19:13

Zeytinburnu Betona teslim olmasın

28 Haziran 2012, 09:19

 Murat Aydın’ın Belediye başkanı olduğu 1999 dan bu yana ilçede bir çok yatırım ve çalışmanın yapıldığını herkes kabul eder.

Başkanın beşeri münasebetlerinde biraz zayıflık olsa da kavgacı ve insanı rencide edici bir tarafı olmaması halk tarafından sevilip sayılan bir özellik.
İlçenin ilelebet gece kondu kalmayacağını herkes biliyor ve kabul ediyor. Ancak yapılaşma için imar ve ruhsat verilirken yükseklik nisbeti dikkate alınmalı. Yoksa gök ALLAH’ın yer senin yapabildiğin kadar yap demek her canlının yaşama hakkına tecavüzü de beraberinde getiriyor.

Martının uçtuğu bir yükseklik mertebesi var,karganın ayrı bir yükseklik mertebesi,leyleğin ayrı bir mertebesi var. İnsanları bir kenara bırakacak olursak bile bu canlıların yaşama hakkını sekteye uğratmaya kimsenin hakkı yok.

SİMPAŞ Grubun Zeytinburnu sahilinde yaptığı Ottomare Projesinin ilçeye sanat ve kültür olarak katacağı ne var merak ediyorum.

Oysa Zeyportan başlayıp Yedikule surlarına kadar Osmanlı tarzı konaklarla sahile bir canlılık,ahenk,ruh ve kültür katılsaydı kötümü olurdu ? 
Zeytinburnulu sahilini kullanamıyor ? 
Sahile sınırı olan bir çok ilçe bu özelliklerini maddi ve manevi olarak kullanarak ilçelerine ciddi bir katma değer sağlıyorlar.

Oysa Zeytinburnu olarak biz bu özelliğimizden yararlanamıyoruz. Belediye başkanlığının İBB ile görüşerek Florya sosyal tesislerinin minik bir versiyonunu buraya yapmasını sağlamalıdır.

Örneğin denize yakın 200-300 kişilik düğünlerin yapılacağı bir tesis,insanların aileleri ile ekonomik bedeller ile kahvaltı yapacağı ve zaman harcayacağı mekanların ilçeye kazandırılması gerekir.

İBB başkanı Kadir Topabş ile arası iyi olan Murat Aydın’ın bu tesisi buraya yaptırması zor değil. İlçe halkı olarak SUR restoran’ta gidip bir çay içme şansımız yok çünkü fiyat politikası halka göre değil iş adamlarına göre belirlenmiş.
  Bu şekilde az da olsa zeytinburnulu sahilini kullanmış olacak. Bu tür bir çalışma sahili şarapçılardan da kurtaracaktır.

Sosyal belediyeciliği taçlandıracak bu çalışmanın bir an önce ilçemize yapılmasını bekliyoruz. Öneri bizden İBB.ye taşımak Zeytinburnu Belediyesinden yapması da İBB.den olsun diyorum.



Zeytinburnu Times / Kulis 28 Haziran 2012



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.