2012-09-23 18:10:18

Murat başkan 4.döneminde ne yapacaksınız ?

23 Eylül 2012, 18:10

Zeytinburnu nüfus olarak Anadolu’da bir çok vilayetten daha büyük bir yer. Ekonomik güç olarak da hatırı sayılır bir ilçe.
 
Burası 1984 de ilçe belediyesi oldu. İlk Başkan Anavatan’dan seçilen Dr.Muzaffer Cavuşoğlu idi. Yani 1984 den 1989’a kadar ilçeyi Çavuşoğlu yönetti. 1989 dan 1994’e kadar da Hasan Yılmaz yönetti. 1994’den 1999 ‘a kadar da Dr.Adil Emecan yönetti.
 
Emecan ANAP’tan aday oldu ve fazilet partisi adayı Murat Aydın’a karşı seçimi 1999 da kaybetti.
 
Murat Aydın üç dönemdir Aday olduğu seçimleri kazanıyor. İlk Seçimini % 27 oy ile aldı. İkinci adaylığında % 52 ile başkanlığını alarak İstanbul ilçeleri içinde Ak Parti adaylarından en yüksek oyu alan başkan oldu.
Üçüncü
adaylığında CHP adayı Adil Emecan ile yarışa girdi Emecan ilçede % 21 oyu olan CHP yi % 33’e kadar .çıkardı. Bir önceki seçimde % 52 oyu olan Murat Aydın’da 11 puanlık bir düşüş yaşayarak bu seferde % 41 ile başkanlığı aldı.
Dr.Adil Emecan
çok güzel bir şeçim çıkarmıştı. Basın ve matbuat alemini dikkate almadığı için Ak Parti adayı Murat Aydın her türlü kitle iletişim aracını kullanarak at yarışı tabiri ile BARİYER dibinden gelerek CHP adayına 8 puan fark ile 16 bin oy üstünlüğü ile başkanlığı almasını bildi.
 
Dr.Adil Emecan’ın Müşteri Velinimetimizdir levhası ve elektrik direklerine astırdığı afişlerle önde götürdüğü güçlü aday imajı Murat Başkan tarafından son 2 haftada yapılan çalışma ile yerle bir edildi.
 
Murat başkan bir tarafta yerel gazetelerde haberlerinin çıkmasına çalıştı.Bir taraftan Merhum Mahmut Kocatürk’ün daha önce başkan Emecan’ı eleştirdiği gazeteden bastırıp dağıttı. CHP bursumu elimden aldı bröşürleri ile son 15 günde seçimi lehine döndürmesini bildi.
 
Başkan Aydın’ın en önemli avantajı Ak Parti içinde kendisine muhalefet eden ciddi bir küskün grubu bırakmamış olmasıydı. Oysa Emecan CHP nin eski ilçe başkanları başta olmak üzere ciddi oranda kendisine muhalefet eden bir kadro vardı.
 
Şimdi gelelim Murat Başkan 4.döneminde seçmene ne vaad edecek
 
Dördüncü döneme aday olmasının başkan Aydın için Avantaj mı dez avantaj mı olduğunu kestiremiyorum. Ancak CHP liler Murat Aydın’ın yeniden aday olması bizim için avantaj diyorlar.
 
Benim en çok merak ettiğim konu 5/6 ay sonra aday adayları alana inecek ve projelerini halka ve parti yönetimine sunacaklar. Planlı çalışan bir başkan ve ekibinin 3 dönem içinde projelerini gerçekleştirmes beklenir.
Hele son 2 seçimde İBB.ve merkezi hükümet ile ilçe belediye başkanının aynı partiye mensup olduğu varsayıldığı zaman başkanın hayalindeki her projeyi gerçekleştirmesi gerektiği varsayılır.
 
Soruyorum Murat başkan’a partinizin size yeniden adayımızsınız dediği zaman siz halka yapacağız iş olarak neleri sayacaksınız ?
 
3.döneminizde memurlarınızın ellerine metre alıp esnafın işyerlerini ölçerek daha önce eksik bildirim yapmışsınız diyerek geriye yönelik garip gureba esnafa 3/5 bin lira ek külfet çıkarmayı nasıl izah edeceksiniz ?
 
Bir işyerinin önü için yol katılım bedeli olarak 2.000 TL istenmesini nasıl izah edeceksiniz ?
 
CHP belediyeleri bir çok konuda esnafa kolaylık yaparken sizin yetkilerinizi sonuna kadar kullanarak esnafın sıkıntı yaşamasını neye bağlayacaksınız ?
 
Aslında soru çok ama aday olduğunuz zaman sormak daha anlamlı olacağından o vakit sormaya bırakıyorum.
 
Şu bir gerçek ki Zeytinburnu’nda gelecek yerel yönetim seçimleri çok şeye gebe… Biz de merakla seçimlerin yaklaşıp adayların netleşmesini bekliyoruz.
 
Yeni adaylar var ise şimdiden kulislere inip çalışmaya başlamaları yararlarına olacaktır.
 
Zeytinburnu Times / Kulis (23.09.2012)
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.