2012-11-28 00:20:00

ilçe siyaseti çok renkli olacak

28 Kasım 2012, 00:20

Daha seçime 1 yıldan fazla vakit var demeyin...

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın 14 yıldır başkan olduğu halde geride çok küskün bırakmadığı biliniyor. Bazı kişiler başkanın 29 Mart 2009 dan bu yana kaydadeğer ciddi bir çalışma yapmadığını iddia etse de başkan sosyal belediyecilik yapacağım demişti onu da hakkı ile yapıyor kanaatindeyim.
Dr.Adil Emecan hem avantaj hem de dezavantajdı


Şu an hem Ak Parti de hem de CHP de Mart 2014 yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde kimin aday olacağı henüz net değil.
Gerçi Murat Başkan
bir dönem daha aday olmak istediğini deklare etmiş ve bunun gereği olarak da alanlara inip çalışmasına başlamış durumda.
Ak parti mevcut ilçe başkanı Bahattin Ünver'de
iki dönemdir ilçebvaşkanı olarak partisine hizmet ediyor. Hiç bir siyasi partinin ilçe ve il başkanı sürekli aynı yerde kalmayı düşünmez. İl başkanların hedefi ve hayali ya İBB.başkanı olmak veya miletvekili oradan da mümkünse bakan olmayı arzularlar. Bu talep ve istek de gayet doğru ve olması gereken bir istektir.
İlçe başkanlarının da hayali ve hedefi bulunduğu ilçede belediye başkanı veya milletvekili olmaktır. Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver 
her ne kadar ben de Ak parti'nin belediye başkanı adayı olmayı istiyorum demediyse günlünde ve hayalinde 6 yıl hizmet ettiği ilçe de belediye başkan adayı olmak ve seçilmek olduğunu bilmemek ayıp olur.
Bana göre Ak Parti'den belediye başkan adayı olabilecek isimler içinde şunları görüyorum,Murat Aydın,Bahattin Ünver,Mimar cemil Coşkun Budak ve ismini açıklamadığım bir il başkan yardımcısının ismi geçiyor.

CHP'de ise daha çok aday olacak gibi


Gazetemizin yaptığı Anket'te seçmenin CHP de aday olarak görmek istediği dört isim ön palana çıkmıştı.
Anket birincisi meclis üyesi İlkay Biber :

İlkay Biber
seçildiği günden bu yana akçeli ve çetrefilli işlerden uzak durmayı başaran kentsel dönüşüm konusunda halkın dertleri ile hem hal olmaya çalışan bir duruş sergiledi. İlkay Biber eski klasik CHP'lilerden daha çok Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarif ettiği CHP li profline daha uygun. Haşlk odaklı çalışması ve iyi bir beşerti münasebeti olan İlkay Biber'in CHP de aday gösterilmesi halinde Ak Parti'ye karşı iyi bir siyaset yapacağı izlenimi alıyorum.
Anket ikincisi Mimar
Mustafa Fazlıoğlu
Mustafa beyin daha önce CHP de ilçe başkanlığı yapmış olması ve şaibeli işlerden uzak durması ve ilçe başkanı Metin Doğan başta olmak üzere bir çok kişinin gelecek yerel yönetim seçimlerinde CHP adayının Fazlıoğlu olmasını istediği ifade ediliyor. ilçenin gündeminde şu an en çok konuşulan konu kenstel dönüşüm olduğu için Mimar Mustafa Fazlıoğlu'nun Zeytinburnu için yerinde bir aday olduğu görülüyor gibi.

CHP il başkanı Oğuz Kaan Salıcı'da
daha önce gazetemize verdiği bir demeçte yaptığı açıklamalarda seçime kazanma şansımız yüksek olan adaylarla girmek istediği ve ilçe yönetimlerinin tercihini dikkate alacaklarını ifade etmişti. Bu sözden yola çıkacak olursak Fazlıoğlu'nun CHP'de aday olma şansının çok yüksek olduğu söylenebilir..
Anket üçüncüsü Av.Asım Güven

Yapmış olduğumuz ankette üçüncü olarak çıkan Av.Asım Güven'in CHP de aday olması halinde Rumeli oylarının önemli bir kısmının CHP ye akacağı varsayılıyor. CHP de nitelikli bir çok adayın olduğu biliniyor. Güven'in daha Batı Trakya da PASOK partisinde siyasete başladığı varsayılırsa iyi bir siyasi birikimi olduğu düşünülüyor.

Anket Dördüncüsü Av.Resmiye Göç Aday olup seçilirse kadınların krallığını kurabilir
Ülkemizde kadın'ın şiddet görmesine tahammül edemeyen bir yapıya sahip olan CHP Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi Av.Resmiye Göç'ün ilkeli duruşu örgütü tarafından takdir topluyor. Göç CHP de aday olur seçilirse Zeytinburnu'nun ilk kadın belediye başkanı olacak. Bilgi birimi ve olaylara yaklaşımı ile Belediye meclisinde iyi çıkışlar yapan Av.Resmi Göç'ün mutlaka gelecek seçimlerde daha iyi yerlerde olması örgüt içinde konuşuluyor.
Netice olarak bir önceki belediye seçiminde AK Parti % 52 olan oyunu % 44'e düşürüken CHP 21 olan oyunu % 33'e çıkardı. Bu ciddi bir yükselişi ifade ediyor.

Daha şimdiden burada ciddi bir seçim çalışması olacağının sinyaini alıyorum. İlkeli,dürüst ve adil bir seçim olsun kim kazınırsa kazansın ben sonucu da ilan ederim.

Hadi bakalım hayırlı seçimler....

Zeytinburnu Times / Kuliş
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.