2012-08-24 14:25:20

Merkezefendi 'de neler oluyor ?

24 Ağustos 2012, 14:25

Bakanlar kurulu tepeden bir karar ile FSM.üniversitesine 200 dönümlük yer verdi
Bir süre önce köşemde Beyaz İnşaat'ın Merkezfendi Camisinin yanına yapacağı 525 konutluk proje ve beş yıldızlı otel için bu projedeki otel ruhumu karartacak diye bir makale yazmıştım.

Gazetemizde de bu konu ile alakalı geniş bir haber yapmıştık. sanki Başbakan Erdoğan endişelerimizi görmüş gibi Beyaz İnşaat'ın da projessini yapacağı yer de dahil bu mahallede 200 dönümlük yerin bakanlar kurulu kararı ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesine verildiği ile alakalı karar alındı.

Bu yerin eğitim alanına terk eilmesi güzel bir çalışma ama bu yapılırken de yerel yönetim yani Zeytinburnu Belediyesi meclis üyelerinin bay pasa edilmesinin doğru olup olmadığını bakanlar kuruluna sormak isterim.
Gerçi kuzuyu yemeyi kafasına takan kurt için bahane bulmak zor değil ama bakanlar kurulu bu işi ilçe meclisi üzerinde yapsalardı sanki daha etik bir iş yapmış olacaklardı. 

CHP.Meclis üyesi İsmail Terzi İsyanda

CHP.Zeytinburnu belediye meclis üyesi İ
smail Terzi bu duruma Ağustos ayı meclisinde isyan ederek bu yanlış işe karşı çıkmak sadece CHP.meclis üyelerinin değil Ak Parti meclis üyeleri de derdi olmalı diyerek haklı tepkisini ortaya koyuyordu.
Ankara'dan Zeytinburnu'nu yöneteceksek neden Ak Parti iktidara geldiği zaman yerel yönetimlerin yetkilerini artıracağız çünkü kalkınma yerelden başlar demişti ? 

Bu ev benzeri kararlar Ak Parti'nin İstanbul'daki işini zorlaştırıyor. Gelecek yıl yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde AK Parti İstanbul'u CHP.ye kaptırırsa ben nerede hata yaptım derse o zaman ben de tepeden kararlar alarak halkın temsilcisini olan meclis üyelerini biz işe yaramıyoruz psikolojisi ile karşı karşıya getirdiklerinden dolayı kaybettiklerini hatırlatacam.

Bakalım Merkezefendi de ki durum ne olacak merakla bekliyoruz.

Zeytinburnu Times / Kulis







Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.