2014-06-29 01:11:38

Murat başkan 16 yılda ilçeye ne kadar yeşil alan kazandırdın ?

29 Haziran 2014, 01:11

Murat Aydın 1999 da fazilet partisinden seçilerek Zeytinburnu’na belediye başkanı oldu.Başkan ilk döneminde zor şartlar altında da olsa samimi ve güzel çalıştı.
28 Mart 2004 yerel seçimlerinde de Ak Parti’de % 53 gibi yüksek bir oy ile seçildi Çanakkale,Boğaz Turu,ve bir çok sosyal çalışmaya imza atarak sosyal belediyecilik yaptı. Alt ve üst yapıda da ciddi hizmetler oldu.

29 Mart 2009 dan sonra kayda değer ne yapıldı?

Zeytinburnu’nda Mezarlıklar olmazsa yeşile hasret kalacaktık. Bozkurt Mensucat’ın yeri taşkın ve ağaçlandırma alanı idi ne yazık ki Büyük Şehir Küçük düşünerek burayı beton yığını yaptı.
Eski Demirhane yeni Abay caddesi eskiyi andıran çok güzel bir görüntü veriyordu. Orada yolun hemen yanı başına Simpaş’ın Ottomere Suit projesi yapımına izin verildi halkın Marmara denizi ile bağlantısı koparıldı. Şu an ağır bakımın yeri de beton’a terk edilmek üzere.

Korkum ve endişem İBB nin Köy hizmetlerinde aldığı değerli sosyal tesiste ranta kurban gidecek gibime geliyor.
EMELDA Deri’nin sahibi ile alakalı bir çok İmar yolsuzluğu olduğu ifade edildiği halde Ramazan’ın ilk gününde verilen İFTAR’ın bu firmanın sahibi Fuat Güven tarafından veriliyor olması da ayrıca irdelenmesi gerekir.
On Altı Dokuz’un yapıldığı yer ilçe adına daha güzel işlerin yapılması adına yeşil alan olmaz mıydı ?
Sahi yeni belediye binası Olivium’un orasında yapıldı.Sahilde ki tarihi binayı yıkalım nasılsa TOKİ ve EMLAK konut arsaları iyi pazarlıyor. Burayı da inşaat yapılmak üzere hale ile satsınlar. 

Gazipaşa İlk okulu da çok doğru bir yerde değil. Bu da yıkılsın denilebilir. Emel de derinin yeri HİLTON oteli olacak bu okulun yeri de SHERATON oteli olsun. Nasılsa mezarlıkların sütüne bile otele imar veriliyor. Daha sonra ise otel binası aniden Biruni Diş hastanesi oluyor.

Belediyenin diretmesi ile yeşil alan ve park olabilecek bir çok yer Rant’a kurban giderken belediye Türkiye’de bir ilki yaparak kiralık PARK modeli ile halkın nefes almasını sağlamaya çalıştı.

TOKİ’nin Kale kol yapımı karşılığı Askeriyeden aldığı Ağır bakımın yerini ihale ile sattı
TOKİ’nin İstanbul’a yaptığı kötülüğü 1204 Latin saldırısı yapamadı. 2001 de Ataköy sahilini alan TOKİ buraya ihale ile RUS TAVROS Grup’a sattı. Burada yapılan HAYTT otel İstanbul’un kıyısı olan Ataköy sahiline birer paslı hançer gibi saplandı. Şu an aynı paslı hançer Sümerbank arazisi üstünde yapılan TRUVA 34 projesi ile de yapılıyor.

Murat başkan 16 yılda ilçeye ne kadar yeşil alan hediye ettin söyle !...
Biz Zeytinburnu’na dönecek olursak Murat Aydın’ın yeşil adına hiçbir çaba sarf etmediğini söylemek çok zor olmazsa gerek.

Merkezefendi Mahallesinde Beyaz İnşaat dev bir proje yapmak üzere ciddi çalışmalar yaptığı bir ortamda Bakanlar kurulu Zeytinburnu Belediyesini aniden bay pas ederek buradaki 200 dönüm araziyi Fatih Sultan Mehmet Üniversitesine bağışladılar. Başkan biz burada neciyiz diyemedi. Halkımın park ve yeşil alan ihtiyacı var diyemedi.

Tercüman bloklarının yanındaki yolun ortası sayılabilecek bir yere Niziplioğlu Gruba otel inşaata veren başkan buraya 40/50 kök ağaç dikeceğiz diyerek imar vermeyebilirdi. Bu arsa sahibine de emsal değerinde bedelini ödeyebilirdi.

Sokağın taşını yeniledim,elektrik direklerinizi değiştirdim,sokaklarınızı süpürdüm demek artık lüks değil. Bu zaten başkanın asli görevi.

Yapması gereken önemli şey,
Halka ne kadar yeşil alan kazandırmış…

Yüksek imarlar verilmesi istendiği zaman ne kadar direnmiş …

Trafik sorununun çözümü için vatandaşta aldığı otopark parasını nerede kullanmış…

Kazlıçeşme satılmak üzere başkan buranın ormanlık alan yapılması için kılını kıpırdatmış mı ? 

Adliye meydanını beton yığını yaptı eski ağaçlar kadar da ağaç dimedi…

Bir sürü sorun ve problem var hangisini yazayım…

Yazılacak çok şey var ama Ramazan olduğu için biraz sabredelim…


Zeytinburnu Times / Kulis
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.