banner32

Kitaplar Zihnin Gıdasıdır

Bilgi Evleri üyeleri, ‘Gençlerle Baş Başa Söyleşisi’ programında 02 Kasım Cumartesi Günü saat 14.00’te Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde (ZKS) roman ve öykü yazarı Gülten Dayıoğlu ile buluştu.

Kitaplar Zihnin Gıdasıdır
Bilge Evi üyelerinin, tecrübeli yazarların deneyimlerinden istifade edebilmelerini sağlamak ve hayata dair farklı bakış açılarını kazanmalarına yardımcı olmaları için başlatılan Bilge Nesil projesinde birbirinden değerli yazarlara ev sahipliği yapılıyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi
Selim Gündüzalp’ten Melek Çe’ye, Cüneyt Suavi’den Salih Zengin’e, Metin Özdamarlar’dan karikatürlerin renkli dünyasının kapısını açan Asım Gültekin ve Yusuf Kot’a, şiirleriyle hafızalarda resimler çizen Bestami Yazgan’dan karikatür dünyasının duayenlerinden Salih Memecan’a kadar pek çok yazar, şair ve karikatüristi sımsıcak, öğrenmeye hevesli, büyüklerinin deneyimlerinden faydalanmayı bilen üyelerle geçtiğimiz dönemlerde bir araya getirmişti.

Bu amaçla devam edilen ‘Gençlerle Baş Başa Söyleşisi’ dizisinin bu seneki ilk konuğu, içinde bulunduğumuz 2013 yılını sanatının 50. yılı olarak kutlayan çocuk edebiyatının çınarı, roman ve öykü yazarı, eserlerinin bir bölümü çeşitli kurumlarca ödüllendirilen, bir bölümü de yabancı dillere çevrilen Gülten Dayıoğlu’ydu. Bilge Nesil üyelerinin yoğun alkışlarıyla salona giren Gülten Dayıoğlu ayakta selamladığı öğrencileri kitap okumaya ilişkin sorularıyla terleterek söyleşisine başladı.

Kitap Okudukça İnsan Sarrafı Olursunuz
Kitap okumanın önemi, faydalarına yönelik sözleriyle devam ettiği konuşmasına “Kitap zihnin besinidir, insanın ufkunu açar, nasıl ki bedenimiz aç olduğunda yemek yeriz, zihnimizin de gıdası da kitaptır, yani okumaktır.” diyerek devam etti. Kitap okumayla ilgili güzel örnekler veren Dayıoğlu, kitap okumanın aşı gibi insanı kurtaracağını, insanı hayata hazırlayacağını belirten yazar, ayrıca gezilerinden de bahsetti. Dünyayı 2 kere turladığını ifade eden Dayıoğlu Avustralya ve diğer gezi hatıralarına konuşmasında yer verdi. Dayıoğlu daha sonra konuşmasına “İnsanın 2 kanadı vardır, biri diploma ise diğeri mutlaka kitap olmalıdır.” diyerek insana lazım olanın sadece okul kitaplarının olmadığını belirterek devam etti.

Toplumun tüm kesimini, insanları tanımanın bilhassa bu çağda zor olacağını belirten yazar, kitap okuyarak birçok kişiyle beraber toplumu tanımak olacağını vurguladı. Kitap okuma konusuna sık sık değinen Dayıoğlu ayrıca okuma şekli bakımından da tavsiyelerine devam etti. Dayıoğlu, kitapların belli bir fikri empoze eden cinsinden bilhassa kaçınmaları konusunda uyarılarını esirgemeyerek sonrasında Bilge Nesil üyelerinin sorularını cevaplandırıp, kitaplarını imzalayarak söyleşisini bitirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34