banner32

Bosna Hersek'te Osmanlı Mirası Sempozyumu yapıldı

550 Yılın izinde Bosna Hersek'te Osmanlı Mirası Uluslararası Tarih Sempozyumu Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi,Zeytinburnu Belediyesi,Yunus Emre Enstitüsü ve Tarih Kurumu' nun katkıları ile Zeytinburnu Kültür merkezinde başladı.

Bosna Hersek'te Osmanlı Mirası Sempozyumu yapıldı

Üç gün sürecek olan sempozyum yedi oturumda tarih,edebiyat ve mimari konularında alanlarında yetkin yirmi beş yerli ve yabancı akademisyen bildiri sundu.

Sempozyumun  Amacı

Beş asrı aşkın uzun bir tarihi geçmişe sahip olan Osmanlı Bosna’sının ana meselelerinin tartışıldığı ve Osmanlı’nın Bosna’da tesis ettiği çok kültürlü,çok kimlikli yapının izlerini tarih,edebiyat ve mimari perspektifleriyle ele alındığı sempozyum da önmeli konulara temas edildi.

1463-1908 yılları arasını kapsayan bu uzun tarihsel birliktelik üzerine yaptıkları araştırma ve eserleriyle tanıdığımız önde gelen akademisyen ve tarihçiler  Osmanlı Bosnası'nın farklı açılardan değerlendirdi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Rektörler, Milletvekilleri,Kamakmalar ve Belediye başkanları katıldı 

Zeytinburnu Kültür Sanat'ta başlayan sempozyum öncesinde fuaye salounda resipsiyon verildi. Daha sonra salona geçen katılımcılar ve tebliğ sunanlar yapılan protokol konuşmalarını dinlediler.   

Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş,Belediye başkanı Murat Aydın,ve çok sayıda protokol üyesinin katıldığ  sempozyumun her yerde olduğu gibi katılımcısı yine azdı.

Sempozyum 2 gün sürdü. İlk günün oturumu ZKS de , ikinci gün ise Yenikapı mevlevihanesinde yapıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34