banner32

Fesleğen bahane halkın içinde olmak şahane

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın 1999 yılından beri ilçe halkına hizmet etmeye devam ediyor. İstanbul Times ve Zeytinburnu Times Gazeteleri ve İstanbul Times Tv.olarak başkan ve ekibinin beş yıldır yaptığı fesleğen dağıtım törenlerinin tümünü bu sene mahalle mahalle takip etti.

Fesleğen bahane halkın içinde olmak şahane
Başkan Murat Aydın hem Belediyenin asli görevleri  olan temizlik,imar,çevre sorunlarını en iyi şekilde kadrosu ile yapıyor hem de sosyal belediyecilikte İstanbul’un 39 ilçesi arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Ak Parti genel merkez’in kısa bir bir süre önce yaptığı ilçeniz de Ak Parti ‘ye oy verirmisiniz ve mevcut ilçe belediye başkanınız yeniden aday olursa oy verirmisiniz sorunu yöneltti.

Denekler  verdikleri cevapta  Zeytinburnu ve Küçükçekmece hariç  öteki ilçelerde belediye başkanları aldıkları oy ile Ak Parti’nin oyunu geçemedikleri siyasi kulislerde ifade ediliyor. Başbakan Erdoğan’ında yakın çevresine Ak Parti’nin oyu üzerine üç dört puan koyamayan belediye başkanlarını sırtımızda taşıyamayız diyerek sert tepki  gösterdiği ifade edliyor.

Murat Aydın hangi icraatlerı ile Ak Partinin oyları üzerine oy koyabildi ?

Çanakkale Gelibolu Yarımadasına götürdüğü on binlerce vatandaşın kendi imkanları ile bir türlü gidemedikleri şehitlik ziyaretlerine öncülük eden belediye beşakanı Murat Aydın’ın kendilerini şehit dedeleri ile buluşturduğu için derin bir minnet duygusu besliyorlar ve bu duygu seçimde oy olarak kendisine dönüyor.

Yıllarca İstanbul’da yaşadıkları halde bir türlü Boğaz gezisi yapamayan on binlerce ev kadını,çocuk ve imkanı olmayan insana Boğaz turu yaptırarak İstanbul’un güzelliklerini göstererek de halktan ciddi bir teveccüh görüyor.

Kuruluştan kurtutuluşa Bilecek ve Sögüt gezileri de anlamlı. Osmanlının tarih sahnesine çıktığı bölgelerde ilçe halkına tarihi bir tur yaptırması da gayet güzel bir proje.

İlk açıldığı dönemde bir çok vatandaşı Panorama 1453 müzesine götürerek İstanbul’un temsili fetih sahnelerini gören halkın tarihi bilgilerini yenilemeleri sağladı.

Merkezfendi Tıp festivali ile halkın alternatif tıp ile alakalı bilgilenmesi adına bilim adamları ciddi bildiriler sundu.

Bilgi evleri ile evlerinde ,internet  ve bilgisayar olmayan öğrencilere idealist öğretmenler eşliğinde hayatları boyunca kullanacakları bilgiler sunuluyor.

Kültür merkezleri ile ilçe halkının kültür ve sanatsal faaliyetleri gideriliyor.  Bir çok önemli filmin sembolik bir ücret olan 1 TL karşılığında izlenmesi sağlanıyor.

Beyaz Masa’ya gelen her türlü talep ile yakından ilgileniliyor. Artık vatandaşta söylesek bile değişecek bir şey olmaz algısı yıkıldı. Beyaz masaya iletilen her şey için belediye olumlu veya olumsuz mutlaka dönecktir algısı hakim oldu.

Başkanla akşam çayı programı ile her mahallede etlinlikler yaparak halkın ayağına giden başkan 14 yıldır aynı çalışmayı yapıyor. Buralarda sorulan en tarikkar ve sert sorulara bile samimi ve içten cevaplar veren  belediye başkanı bu davranışı ile halkın beğenisini kazanıyor.

Başkan seçildiği parti olan Ak Parti ‘nin yaptığı danışma meclisleri ile teşkilat mensuplarının 

Her türlü sorularına içten cevaplar vererek parti içinde arkada konuşulacak bir mevzu bırakmadığı ndan dolayı parti içinde kendisine muhalif herhangi bir gurup oluşmuş değil.

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın seçildiği günden beri  Ak Parti ilçe başkanı başta olmak üzere tüm parti mensuplarına açık bir şekilde hakkımda size gelen en basit şikayet ve iddialar hakkında arkamda değil yüzüme karşı en sert ve acımasız eleştirileri yapın. Ama sakın arkamda konuşmayın diyerek parrilere açık çek verdi. Başkan  14 senedir de kendisine sorulan her soruya cevap verdi.

Kısaca Murat Aydın aday olursa Ak Parti nin oyunun üzerine oy koyması bu nedenlerden dolayı oluyor.

Fesleğen adı Zeytinburnu ile bütünleşti

Fesleğen dağıtımlarında başkan esnafla,ev hanımları ile öğrenciler ile sohbet ederek ihtiyaç ve sıkıntılarını ilk ağızdan öğrenme imkanı buluyor. Halkda seçim olsun veya olmasın dertleri ile ilgilenen idarecilerini içlerinde gördüklerinden dolayı bu durumu takdir ile karşılayarak kendilerini yalnız bırakmayan idarecilerine sahip çıkıyor.

Biz bu sene yapılan tüm fesleğen dağıtımlarını takip ederek kamera ile kayıt altına aldık.  Vatandaşın en muzdarip olduğu konu  kentsel dönüşümde evimiz kaç m2 ise Belediye bize sahip çıksın ve aynı m2 kareyi versin oldu.

Halk beş yıldır fesleğen’e alıştı “Hoşegeldin bahar kokulu fesleğen” müziği ile sepetler balkonlarda sarkıyor

Balkonlarda sarkan sepetler genellikle güzel bir görüntü oluşturuyorsa da Sümer mahallesinde yapılan fesleğen dağıtımı sırasında kameramızın üzrine kurulu mikrofon sesini alma cihazına çarparak 150 dolarlık bir hasar da meydana getirdi. İstanbul Times TV. İle HD. Görüntüden 4K kalitesi ile yayın yapan bir mecraya geçiş yaptık.  2014 yılında Televizyonlarmız da 4K ile yayın yapacaklar. İstanbul Times TV. Bir sene öncesinden son teknoloji olan 4K ile test yayın hayatına başladı.

Okurlarımız ve dinleyenlerimiz artık kendileri ile alakalı yazılı ve ve görsel çalışmaları İstanbul Times Tv.ekranlarında izleyebilecekler. Hepinize iyi seyirler…

YORUM EKLE
YORUMLAR
zarife kagitci
zarife kagitci - 8 yıl Önce

zeytinburnu belediye baskanimiz sayin Murat yilmaz bir vatandas olarak ve tum site adina. sizden onemlibir rcamiz var. yazicioglu mescit7ncatisindaki giz. baz istasyonlarini bir kontrol ettirseniz cok iyi olacak her gun olcum yapiliyor olcumler cok yuksek halkinsagliginla iynaniyor cokyazik ustelik. burasi bir mescit. alakalariniz icin. simdidden tesekkurler

SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34