banner32

Çırpıcı Çayırı sporcuların hizmetine açılıyor

İstanbul Times Gazetesi olarak daha önce defalarca yaptığımız haberlerle Çırpıcı çayırının işgaller ve kötü durumundan kurtulması için çaba sarf etmiştik.

Çırpıcı Çayırı sporcuların hizmetine açılıyor
 Gazetemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetinerbirkaç toplantıda İBB başkanı Kadir Topbaş’aÇırpıcı Çayırının içler acısı durumu  ne olacak diye soru sormuştu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Bizler haberlerimizde bu tarihi çayırın Osmanlı ve Bizans döneminde olduğu gibi Mevlanakapı’dan başlayıp Havalimanına kadar olan bölgeyi kapsamayacağını biliyorduk.

Talebimiz Çırpıcı Çayırı düzenleme işinin Adnan Şenses petrol istayonunda başlayıp Bakırköy adliyesine kadar olan bölgeyi içine alması idi.

Ancak çevre düzeni ve trafik sorunu düşünülmeden yapılan Marmara Forum heveslerimizi kırmıştı.

İBB Çırpıcı Çayırı ihalesini Nuhoğlu ve Üçok’a verdi

Kısa bir süre önce haber ihbar hattımıza mail atan bir okurumuz bazı iddialarda bulunuyordu. Bu iddiaların içinde inşaatı başlayan bölgede İBB.ye ait ferforjelerin müteahhit firmalarca hurdacılara satıldığı ve binaların altına asfalt kullanıldığı iddia ediliyordu.

Haberimizden hemen sonra tüm iddialara içtenlikle cevap veren müteahhit friamaların şantiye sorumlusu Cemal Akyüz şunları söyledi “Bu iddialar kesinlikle doğru değil. İBB.ye ait ne var ise ilgili kurumlara yanen teslim ettik. Bize ait olan ve maddi değeri de çok olmayan hurda demirleri hurdacıya sattık. Ülkemizin en iyi iki inşaat firmasının üç beş hurda ferforjeye ihtyacı yok. Bu iddiaları kim söylüyorsa kesinlikle doğru söylemiyor” dedi.

Çırpıcı Sporun emrinde olacak

İBB gençlerin spor yapabilmesi adına Çırpıcı Çayırının bir çok yerinde spor yapılabilecek mekanlar yapıyor. Şu an mevcut Futbol tesislerinin olduğu yerdeki birimler Çayırın ortasında yapılan yere nakledilecek boşalan yere de basketbol ve voleybol tesisleri yapılacak. Şantiye sorumlusu Cemal Akyüz Futbol kısmı bu Ağustos sonunda yeni yerinde olacak. Tüm tesisler ise 29 Ekim 2013 de hizmete açılmış olacak dedi.

Cemal Akyüz işinin aşığı bir inşaattçı

Haber ihbar hattımıza gelen mail de sorulan sorulara cevap veren tecrübeli inşaatçıCemal Akyüz biz Çırpıcı çayırını İBB’den teslim alırkan üzerinde baraka şeklinde bir kaç tane yapı vardı. Rahatları bozulan bu tür kişiler yaptığımız işte bir şaibe varmış havası estirmek için bir çabanın içine girmiş olabilirler ama  bu projeyi alan her iki firmanın sicili tertemizdir dedi.

Cemal Akyüz Nuhoğlu ve Üçok firmaları verdiği sözde durması ile bilinir

Akyüz bu projeyi yürten her iki firmada bugüne kadar iş yaptıkları firmalara verdikleri sözde durması ile ön palan çıkması ile bilinir. Bu proje de de ibbye verdiğimiz sözü yerine getirmek gayesi ile bazen gece bile çalışıyoruz dedi.

Bizans ve Osmanlı Çırpıcısının gelmesi artuık zor ama elde kaşlan kısmın kıymetini bilelim

Bizans ve Osmanlı döneminde Mevlanakapıdan başlayıp Hava Limanına kadar olan geniş bir araziyi bünyesinde barındırın tarihi Çırpıcı Çayırı'nın elde kalan küçük parçasında İBB.halkın nefes alması adına kısa bir süre önce ihaleye çıktı. İhaleyi alan Üçoklar ve Nuhoğlu firmaları işi zamanında teslim edebilmek için hemen  çalışmaya başladılar.

Cemal Akyüz 29 Ekim’de Çırpıcı’da ki 150 bin M2 lik yer halkın hizmetine girmiş olacak dedi.

Belgelerle konuşan Cemal Akyüz haber ihbar hattımıza gelen mail’in rantları zedelenen bir iki kişi tarafından yapılmış olableceğini ifade ederek şu an yaptığımız Çırpıcı tesisi 29 Ekimde  tam olarak faaliyete geçtiği zaman yüz binlerce gencin buradan yararlanması bizim için bir gurur kaynağı olacak dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı  (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34