banner32

Zeytinburnu aday adayları netleşiyor

Ak Parti’nin aday adaylık sürecini 22 Ekim’den 1 Ekim’e çekmesi aday adayı olacak olan kişilerde tatlı bir telaş başlattı.

Zeytinburnu aday adayları netleşiyor
Mesleki hayatı başarılarla dolu olan Yüksek Mimar Cemil Coşkun Budak’ın da  Zeytinburnu’nda AK Parti de aday adayı olacağı  konuşuluyor.

Cemil coşkun Budak kimdir ?

CEMİL COŞKUN BUDAK Y.MİMAR (İ.T.Ü)

ccbudak_portre1964 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlkokulu Çayeli’nde, ortaokul ve liseyi İstanbul Zeytinburnu İhsan Mermerci Lisesinde bitirdi.1986 yılında İ.T.Ü Mimarlık Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede yapı bilgisi kürsüsünde “Yapım Yönetim Ekonomisi ve Maliyet Planlaması” alanında mastır yaptı.

1990-1993 yılları arasında aynı alanda maliyet planlaması alanında doktoraya devam etti.

1993 yılında “Nasıl Bir Belediye Yönetimi” isimli bir kitapçık  çıkarttı. 1993 yılında Anavatan Partisinde siyasete girdi . Anavatan Partisi  Zeytinburnu ilçe başkan yardımcılığı ve ilçe sekreterliği görevlerinde bulundu.1999 yılında  siyasete ara verdi. Serbest mimar olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok proje gerçekleştirdi.

1997-2007 yılları arasında aynı zamanda sahibi olduğu Zeytin FM radyo istasyonunun yayın yönetmenliği görevini yaptı aynı zamanda 2001 yılında Gazete Zeytin ve 2008 yılında Gazete Z adlı bir gazete çıkarttı. Genel yayın yönetmenliği görevlerini sürdürdü.

İkişer dönem Zeytinburnu Çevre ve kültür derneği başkanlığı; Zeytinburnu Genç İş Adamları Derneği Başkanlığı, Zeytinburnu Mimar Mühendisler ve Teknik Elemanlar Derneği, İhsan Mermerci Liseliler Derneği ve İstanbul Konseyi Derneği  başkanlığı yaptı, 2006-2007 yılları arası Zeytinburnu Spor Kulübü yönetim kurulu  görevlerinde bulundu.

2008 yılından çıkarılan afla doktoraya öğrenimine geri döndü. İTÜ mimarlık fakültesinde Yapı Kürsüsünde Doktoraya devam etti.2009 yılında doktora derslerini tamamladı. Kentsel dönüşüm projelerinde sürdürülebilirlik ve maliyet planlaması konusunda da doktora tezi çalışmasını sürdürmektedir.

5 yıldan beri Ekolojik planlaması konusunda çalışmaları araştırmalarını  sürdürmektedir. Şehircilikte meteorolojik verilerin kullanılması, Ekolojik bina tasarım modelleri, Bina enerji performansı simülasyon modelleri konusunda araştırma çalışmalar yaptı.

Ak Parti Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcılığı
Yerel Yönetimler Başkanlığı  ve Zeytinburnu AB Ofisi kolaylaştırıcı yönetim kurulu üyeliği, Kent konseyi yönetim kurulu üyeliği görevinde  bulundu. Yurt dışında birçok çalışma ve seminerlere katılan budak bir süre Makedonya Doyran’da Doyran Saat Kulesi Osmanlı eserleri restorasyonu çalışmalarını yürüttü.

Osmanlı döneminden kalma 40 adet Osmanlı eserinin tespiti ve onarımına ilişkin gönüllü çalışmalar yaptı.

Halen Kendi şirketi olan Budak İnşaat Mimarlık Ltd. ‘de 25 yılıdır serbest mimarlık ve inşaatçılık bir diğer şirketi Akademya Ekolojik Mimarlık Şirketinde ekolojik kent planlaması çalışmalarını sürdürmektedir.

Zeytinburnu Kaymakamlığı İnsan hakları kurulu yönetim kurulu Uyeliği   Zeytinburnu Kentsel dönüşüm ve Ekolojik Planlama Derneği başkanlığı görevlerini yapan Budak Son yıllarda kentsel dönüşüm ve ekolojik  planlama üzerinde çalışmaktadır.

Ayrıca Sahibi olduğu Radyo Z Genel yayın yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan BUDAK iyi derece İngilizce ve orta derece Almanca dillerini bilmektedir.


Araştırmalarından bazıları ektedir.

 

Tarıhı yapılarda kul.onarim güçlendirme malzemeleri.ppt

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34