banner32

Yöresel Günlerde Doğu Türkistanlılar Gecesi Kutlandı

Zeytinburnu Yöresel Günler etkinliği Doğu Türkistanlılara ev sahipliği yaptı

Yöresel Günlerde Doğu Türkistanlılar Gecesi Kutlandı

Tüm coşkusuyla her gün kültürleri birleştiren yöresel günler eğlenceleri,  Zeytinburnu Kültür Merkezinde Doğu Türkistan Derneğinin Orta Asya Kültürünü tüm izleyenlerine sunarak devam etti.


Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Elif Günay

Doğu Türkistan Göçmenleri Derneği Başkanı Yakup Can, Çin zulmü altında kalmış Doğu Türkistanın sesi olacaklarını kısa konuşması ile belirtti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, Balkanlardan Orta Asyaya karar büyük bir coğrafyaya sahip olan Zeytinburnunun, hem Türkiyenin hemde Dünyanın minyatürü olduğunu ekledi.

Afganistan Türkleri Uluslararası Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsamettin Sabri, Türkmenistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ekber Yassa, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz, Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği Başkanı Tibet Yücetürk, Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Tütüncü, Kırgız Türkleri Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Metin Keskin, Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Celal Kahraman , İşadamı Mehmet Gazioğlu ve Siyasetçi İşadamı Osman Kumandan; Doğu Türkistan Derneğini yalnız bırakmadılar.

Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Tapkan, Zeytinburnu Askerlik Şube Başkanı Ali Koluaçık, Parti Meclis Başkanları ve Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşların katıldığı gecede Türk ses Topluluğu ve yöresel sanatçıları Bünyamin Aksungur izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinin girişinde katılanlara Meşhur Özbek pilavı ikram edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34