banner32

HDP:"Amacımız CHP'ye destekten çok AKP'yi geriletmek üzerinedir "

Zeytinburnu HDP ilçe başkanı Samet Ayas ve meclis üyesi adayları Zeytinburnu Tüm Malatyalılar derneğini ziyaret ederek siyasi çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

HDP:
Zeytinburnu Meclis üyeleri için HDP’yi tercih edecekler başkanlık içinde CHP adayını destekleyecekler

HDP Zeytinburnu ilçe başkanı Samet Ayas ve Meclis üyesi adayı Munzur Pekgüleç yaptıkları konuşmalarda Parti Politikaları gereği Belediye başkan adayı çıkarmadıkları ancak kendi meclis üyesi listesi yaptıklarını ve seçmenlerinden meclis üyesi için oylarını HDP adaylarına başkanlık için de CHP adayına oy vermelerini talep ettiklerini belirttiler.

Bir Dernek üyesinin bugün HDP eski eş genel başkanı Av. Selahatin Demirtaş cezaevinde ise bunun sebebi CHP oyları ile kalkan dokunulmazlık sayesinde değil midir.  Neden HDP ye iyilik yapmayan CHP ile bir oluyorsunuz sorusuna HDP’li yetkillier evet haklınınız bizim hedefimiz CHP’ye oy vermeden ziyade AKP karşısında kim güçlü ise ona oy vermek olacak.

Bakınız Adıyaman ve Şanlıurfa’da da Saadet Partisi adayları lehine HDP adayları seçimden çektirildi. Amacımız AKP’yi geriletmek şeklinde konuştular.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34