banner32

Hemşehrileri Süleyman Uluocak’a Kucak Açtı

Millet İttifakı Zeytinburnu Belediye meclis üyesi Mimar Süleyman Uluocak Zeytinburnu Ordulular Dernek başkanı Recai Memiş ve yönetimini ziyaret ederek başkanlığı kazanmaları halinde yapacakları çalışmaları hakkında dernek üyelerine bilgi verdi.

Hemşehrileri Süleyman Uluocak’a Kucak Açtı

Zeytinburnu Ordulular dernek başkanı Recai Memiş Uluocak’a Başarılar diledi

 

Proğramın İlk selamlama konuşmasını yapan Zeytinburnu Ordulular Dernek başkanı Reaci Memiş hemşehrisi Süleyman Uluocak başta olmak üzere bütün misafirlere hoşgeldiniz dedi.

Recai Memiş sözlerini şu şekilde devam ettirdi. ”Bizler dernek olarak her siyasi görüşe kapımızı sonuna kadar açıyoruz.  

Bugün Millet İttifakı Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi değerli hemşehrimiz sayın Mimar Süleyman Uluocak ve arkadaşlarını bizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında sunum yapacaklar.  Ben kendilerine başarılar dilerdim dedi.

 
Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner


Uluocak bizim kentsel dönüşüm modelimizde hak sahipleri bir kuruş fark ödemeyecek dedi

Mimar Süleyman Uluocak Zeytinburnu halkının şu an en konuştuğu konu olan kentsel dönüşüm ile alakalı şunlar söyledi “ Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümün istenilen oranda olmayışının en önemli sebebi  Belediye’nin Müteahhit ile hak sahipleri arasında garantör olmayışıdır dedi.

Biz Belediyeyi alırsak hak sahipleri ile müteahhit anlaştığı zaman  hak sahipleri tapılarını belediye verecekler  biz de Zeytinburnu’lu olmak üzere Müteahhitlerden gerekli güvenceyi alıp kentsel dönüşüme başlamalarını isteyeceğiz dedi. Bu şekilde işler daha sağlıklı ve hızlı yürüyecek dedi.

Uluocak bu sistem de herkes mutlu ve kazançlı olacak. Belediye olarak biz dönüşümü yaptığımız için kazançlı olacağız.

 

Hak sahipleri hiçbir fark ödemeden depreme dayanıklı konutlarda ikamet edecekleri için kazançlı olacak.

Müteahhit de devletin kendisine verdiği % 35 artış ile para kazanacağı için kazançlı olacak. Burada bütün taraflar memnun olacağı için  kentsel dönüşüm daha hızlı olacak  dedi.

 

Uluocak eleştirilere açık olacağız  herkesi dinleyeceğiz dedi

 

Soru sorun katılımcıların her sorusuna samimi ve içten cevaplar veren Mimar Süleyman Uluocak bizim görevimiz halka kızmak ve azarlamak değil sorunlarına çözüm üretmektir dedi.

Bir katılımcının Ak Parti adayı askeriyenin yerine millet bahçesi yapacağını söylüyor siz kazanırsanız buraya ne yapacaksınız dedi.

 

Uluocak burasını TOKİ Kalekol karşılığında askeriyeden aldı. 30 dönümüne yaptığı  harcamaların karşılığın almak için konut yapacak diğerini de Zeytinburnu Belediyesine  park, ve sosyal donatı yapak için verecek.

 

Burada yapılacak olan çalışmalar TOKİ’nin yaptığı konutlara değer katacak sosyal donatılar olacağı için  sorun yok. Ama Eğer biz kazanırsan dosyaları önümüze alıp inceleyeceğiz. Belediye başkanımız Sayın Dr. Adil Emecan’da halkımız için ne uygunsa ona karar verecektir dedi.

 

Toplantıda bir çok soru soruldu. Mimar Süleyman Uluocak hepsine cevap verdi.

 

CHP Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi iş adamı İlkay Biber de Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’ın kentsel dönüşüm den dolayı ilçe halkının 20 senesini çaldığını söyledi.

 

Eski  Ak Parti Zeytinburnu eski  ilçe başkan yardımcısı Ordu dernek üyesi  Hasan Memiş’te Ak Parti’nin Zeytinburnu’na çok şey kattığını ifade ederek kimse Ak Parti bir şey yapmıştır diyemez açıklaması yaptı.

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34