banner32

CHP Taban hareketi salona sığmadı

Zeytinburnu CHP ilçe örgütünün siyasi çalışmalarını beğenmeyen çok sayıdaki partili öğretmenevinde 800’e yakın kişi ile kahvaltılı istişare toplantısı yaptı.

Taban hareketinin öncülerinden Zeytinburnu esnaf odası başkanı Tacettin Akdağ,eski Zeytinburnu belediye başkanı Hasan Yılmaz,CHP eski ilçe başkanı Metin Gazioğlu,Salih Zeki Durmuşoğlu’nun içinde bulunduğu bir çok CHP’li mevcut ilçe yönetiminin çalışmaları ile belediye başkanlığının kazanılamayacağını iddia ederek kendilerinin söz sahibi olması ile Belediyeyi Ak Parti’den kurtaracaklarını söyleyerek çalışmalarına hız verdiler.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi  
 
İlk konuşmayı eski belediye başkanı Hasan Yılmaz yaptı
 
Zeytinburnu II.dönem (1989-1994) belediye başkanı Hasan Yılmaz Zeytinburnu öğretmenevini hınca hıç doldurana kalabalığa seslenerek amacımız kimseyi ötekileştirmek değildir. Bizim Amacımız CHP yi Zeytinburnu’nda daha iyi temsil edebilmektir dedi.

Yılmaz sözlerini hem dışarıda çok iyi bir hava var hem de bugün üniversite imtihanlarının yapıldığı gün olmasına rağmen davetimize icabet ederek salonumuzu hınca hıç doldurduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum diyerek toplantıyı yönetmek üzere sözü eski ilçe başkanı Metin Gazioğlu’na verdi.
 
Eski ilçe başkanı Metin Gaziooğlu konuşması ile taban hareketini daha da güçlü kılmalıyız dedi
 
Zeytinburnu Öğretmenevini dolduran yüzlerce CHP’liye birlik beraberlik ve kardeşlik içinde hareket edersek biz Zeytinburnu’nda belediye başkanlığını alırız dedi. Gazioğlu bu hareketimiz gizli saklı yapılan bir çalışma değil genel merkezimi ve il başkanlığımızın haberi dahilinde yapıyoruz dedi. İl başkanımız aramızda olacakta ancak başka bir programı çıktığını için gelemedi dedi.
 
Zeytinburnu’nda belediyeyi kazanmak için çok planlı bir şekilde çalışılması gerektiğini ifade eden Gazioğlu aslında konuşulacak çok şey var ama bir kahvaltılı toplantıda çok konuşmanın doğru olmadığını ifade ederek konuşmasını siyaset umut ve güven verebilme sanatıdır sözleri ile noktaladı.
 
Esnaf odası başkanı Tacettin Akdağ taban hareketine umut veren bir konuşma yaptı 

Zeytinburnu’nda sevilip sayılan ve adı hiçbir şaibeli işe karışmayan Esnaf odası başkanı Tacettin Akdağ sade ve sakin bir konuşma yaparak kalabalığa umut verdi. 
Akdağ konuşmasında şunlara değindi “ AKP hükümeti esnafı bitirdiği halde partimiz esnafın dertleri ile dertlenmiyor. Az olsun benim olsun mantığı ile belediye başkanlığını alacaklarını düşünüyorlar ama bu mantık ile belediyeyi almak mümkün değil"dedi.  Akdağ "CHP ev ev, sokak sokak,halk ile birlikte hareket ederek ancak iktidar olur".
 
Bizler taban hareketi olarak egolarımızı tatmin etenin peşinde değiliz. Bugün bu harekete öncülük eden bizler iş güç sahibi insanlarız. Amacımız partimizi hem yerel de hem de genel de iktidar yapmaktır dedi.

Akdağ'ın her masaya kendi adına bastırlmış not kağıtları ve tükenmez kalemini loyması akıllara acaba taban hereketinin belediye başkan adayı esnaf odası başkanı Tacettin Akdağ'mı dedirtti.

Salih Zeki Durmuşoğlu’da bir selamlama konuşması yaptı
 
Her parti mensubunca sevilip sayılan iş adamı Salih Zeki Durmuşoğlu’da toplantıya katılanlarla yakından ilgilendi. Daha sonra konuşmak üzere mikrofona geçen Durmuşoğlu hedefimiz aynı CHP ‘yi yerel de ve genel iktidar yapmak.

Benden önceki arkadaşlarım zaten duygu ve düşüncelerimiz ifade ettiler benimde aynı şeyleri söyleyerek vaktinizi almama  gerek yok dedi. Sözlerini hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum diyerek tamamladı.

Eğitimci yazar Ali Kaya AKP yi devirmek için ciddi bir çalışma şart dedi
 
Katılımcılar adına söz alan eğitimci yazar Ali Kaya CHP dışındaki diğer bütün partilerin köksüz olduğunu bundan dolayı da ANAP’ın,DYP,nin,bugün tarih sahnesinde silindiğini,var olan diğer partilerin de ciddi bir kökleri olmadığını ifade ederek CHP’ye sahip çıkmak zorunda olduklarını ifade etti.
 
Haberin video görüntüsünü mutlaka izleyiniz az sonra

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34