banner32

Zeytinburnu tam anlamı ile düzelmedi

ZEYTİNBURNU 2. SINIF İLÇELER GİBİ ! Nüfusu 20 milyona yaklaşmasına rağmen şehir düzenindeki bozukluğu ile dikkatleri çeken İstanbul'un bazı bölgelerindeki bozuk yollar, çirkin çöp konteynırları, gelişi güzel kapatılan yollar ve bitmeyen çalışmalar vatandaşları çileden çıkarıyor.

Zeytinburnu tam anlamı ile düzelmedi
Zeytinburnu da İstanbul'da yaşayan vatandaşların şikâyetçi olduğu ilçelerden birisi. Karışık şehir yapısı ve kötü yollarıyla vatandaşları rahatsız eden Zeytinburnu'nun mahalle araları, ilgi bekliyor. 

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

İkinci sınıf ülkelerde bulunan çöp toplama noktalarıyla
 çirkin bir görüntüye sahip Zeytinburnu'ndaki bazı bölgelerde yol ve kaldırım çalışmaları da bir türlü bitmek bilmiyor.
Zeytinburnu sınırları içerisinde olan Sümer Mahallesi'ndeki Prof. Dr. Turan Güneş Caddesi de bitmeyen yol çalışmalarından nasibini almış.

Vatandaşlar, belediye tarafından döşenen ancak daha sonra sökülen kaldırımlardan, dökülen ama sonradan orta refüj için kesilen asfaltlardan şikayet ediyor.

Yine Zeytinburnu'nda bulunan Zübeyde Hanım Caddesi'nin bozuk yollarına rağmen Turan Güneş Caddesi'ndeki planlaması daha önce yapılmadan döşenen asfaltın kesilmek suretiyle sökülmesi akıllara soru işaretleri getiriyor. Çalışmaları yapan personellerin üzerindeki iş elbiselerinde "Büyükşehir Belediyesi" yazdığı görülüyor.

Kısa sürede bitirilmesi mümkün olan ancak aylarca süren yol çalışmalarının özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan KİPTAŞ konutlarının önünde yoğunlaştığı görülüyor. Konutların önündeki çevre düzenlemesi bir türlü bitmek bilmiyor. Sıkışan trafiğe rağmen yollar kapatılıyor, döşenen kaldırımlar sökülüyor, asfaltlar kesiliyor, yerlerine başka şeyler yapılıyor.
"Bunlar kimin parasıyla yapılıyor?" diye sormadan geçemeyen Zeytinburnu sakinleri, aylardır süren çalışmaların maliyetinin nasıl karşılandığını merak ediyor. KİPTAŞ önünde aylardır çalışmalar sürerken Zübeyde Hanım Caddesi gibi yolların tarla görünümü halini almasından Zeytinburnu Belediyesi'ni sorumlu tutan vatandaşlar, yolların bir an önce düzeltilmesini, çalışmaların bitirilmesini, daha fazla masrafa gerek kalmadan işin tamamlanmasını istiyor.

ÇÖP TOPLAMA NOKTALARI 2. SINIF DÜNYA ÜLKELERİNDEKİ GİBİ
 -

Zeytinburnu'ndaki bazı bölgelerde çöp toplama merkezlerinin çirkin bir görünümde olduğunu gözlemleyen vatandaşlar, gelişi güzel yerleştirilen çöp konteynırlarının daha modern bir görünüm almasını istiyor. Haber Aktüel muhabirlerinin de aylar önce ulaşıp Zeytinburnu Belediyesi'ni bilgilendirmesine rağmen çöp konteynırları çirkin görünümünden kurtulamıyor.

293 bin nüfusla birçok ili geride bırakan ve her gün on binlerce kişinin mutlaka uğramak durumunda kaldığı Zeytinburnu'nun çevre düzenlemesi, yetersiz görünüyor. Deniz manzaralı apartmanların bulunduğu Zeytinburnu'nda birçok apartmanın da depreme dayanıklı olmadığı biliniyor.

Kaynak : istanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34