banner32

Mehmet Emin Ay Zeytinburnu’nda

Tasavvuf Musikisi ile Klasik Türk Musikisi arasında kendine has bir tavra sahip, özgün besteleriyle sevdiğimiz sanatçı Mehmet Emin Ay; sanat hayatının 30. yılında, Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle dinleyicileriyle buluşuyor.

Mehmet Emin Ay Zeytinburnu’nda
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın sunacağı programa; sanatçının dostları Taner Demiralp, Erkan Mutlu ve Adnan İnanç konuşmacı olarak katılacaklar.
Zeytinburnu Times Haber Merkezi

30 yıl süren bir sanat yolculuğunun zorluklarının ve güzelliklerinin, dostluğun ve vefanın konu olacağı söyleşi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 25 Mart Pazartesi saat 19.00’da gerçekleşecek. 
Mehmet Emin Ay kimdir ?
1 Nisan 1963 tarihinde Van’da doğdu. 1984 yılında  Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Aynı tarihte Din Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak atandı. Şubat 2001’de ise Profesörlüğe yükseldi.

1990’lı yıllardan itibaren müzik alanında eserler vermeye başlayan Mehmet Emin Ay,  Süleyman Arif Emre’nin “Leblerimle Emrine Âmâdeyim”Cengiz Numanoğlu’nun “O Gece Sendin Gelen”Hayreddin Karaman’ın “Şemâil-i Şerif” adlı eserlerini seslendirdi.

 Şair Bahattin Karakoç’un Münâcât yarışmasında birinci olan “Beyaz Dilekçe” adlı eserini 2001 yılındaBeyaz Dilekçe adlı albümde, Nurullah Genç’in, Na’t-ı Şerif yarışması birincisi  “Yağmur” adlı eserini ise 2004 yılında Güle Sevda adlı albümde seslendirdi.  

Kasım 2008’de Aşkın Kanatları  albümünü çıkardı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2008 yılında gerçekleştirilen Kur’ân-ı Kerim Hatm-i Şerifi adlı İnteraktif CD çalışmasında Türkçe Meâli seslendirdi.
 
Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34