banner32

Cumhuriyetin 96.Yılına Zeytinburnu’nda Görkemli Kutlama

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşun 96'ncı yıldönümüne , yurdumuzda ve Türk toplumlarının bulunduğu her yerde kutlamalar yapıldı. Zeytinburnu Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde yapılan kutlama ve resmi geçit töreni ,Zeytinburnu ilçesinin tüm okullarının katılımıyla güzel bir havada ,büyük bir katılımla ,Zeytinburnu Merkezefendi Stadı'nda yapıldı.

Cumhuriyetin 96.Yılına Zeytinburnu’nda Görkemli Kutlama

Programın sunumlarını, Zeytinburnu Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Sena HASANOĞLU ile Şemsettin Sami Ortaokulu Müdür Yardımcısı Seval IŞIK tarafından yapıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi Ali Gündüz

Zeytinburnu Merkezefendi Stadı'ndaki törende, Kaymakam Mehmet MAKAS, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Personel Albay Halil AKAR, Belediye Başkanı Ömer ARISOY'un protokole, öğrencilere, eğitimcilere ve tribündeki ilçe halkına bayram kutlamasıyla başladı. Şehitlerimiz adına saygı duruşu  ve İstiklal Marşı’ndan sonra stadında bulunan herkes Mehmetçiklere  asker selamı verdi.

 

İlçe Kaymakamı Mehmet MAKAS günün anlam ve mahiyeti ile ilgili olarak konuşma yaptı. Özel Cevizlibağ Doğa Koleji Melisa CAN " Mustafa Kemal'in Kağnısı " adlı şiirini okudu. Dr. Reşit İlkokulu'ndan 4'ü erkek ve 10'u kız olmak üzere 14 öğrencinin oluşturduğu gösteri gurubu tarafından hazırlanan modern folk oyunları potpori şeklinde sergilendi. Bu arada tişörtlerinde Atatürk portreleri bulunan 15 öğrenci gösteri yapan arkadaşlarına eşlik ettiler. Aynı okulun öğrencileri, Kafkas bölgesi folklor ekibi gösterilerini tamamladı. Okullar arası şiir yarışmasında ilçe birincisi olan Şehit Kadir Cihan Karagözlü Ortaokulu öğrencisi derece aldığı şiirini okudu.

 

Kompozisyon dalında da ilçe birincisi olan Adile Mermerci Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda IŞIK da derece aldığı kompozisyonu okudu. Kazım Özalp Ortaokulu Müzik Öğretmeni Duygu KAZEMİGAVANLOUEİ solo müziğine dört saz arkadaşı da enstrümanlarıyla eşlik etti.

Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi'nin kızlı erkekli 47 öğrencisi Şiir ve Müzik Oratoryo Gurubu h gösterilerini yaptılar.  Okullar arası şiir, kompozisyon ve resim dalında ilk üç dereceyi paylaşan öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi. Bayrak ve Flama Grupları 75. Yıl Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Tören Komutanı Kenan SARIAVCI önderliğinde resmi tören geçidi başlatıldı. İlçenin tüm okulları öğrencileri ve gösteri grupları yürüyüşleri ile tören sona erdikten sonra törene emeği geçen tüm eğitimciler ilçe protokolü tarafından kutlanarak günün anı fotoğrafları çekildi.

CUMHURİYET BAYRAMI OKULLAR ARASI YARIŞMA ÖDÜLLERİ
İLÇE PROTOKOLÜ TARAFINDAN TÖREN ALANINDA VERİLDİ

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96'ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Zeytinburnu okullar arası yapılan Şiir, Kompozisyon ve Resim dalındaki yarışmalarda derece alan Öğrencilerin ödülleri Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet MAKAS, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Personel Albay Halil AKAR, Belediye Başkanı Ömer ARISOY, Emniyet Müdürü Burak BODUR, İlçe Mlli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT, İlçe Müftüsü Mehmet Münip ŞALLIOĞLU, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan ÖNER, Sağlık Müdürü Fatma Kılavuz KAPLAN tarafından verildi.

 

ŞİİR DALINDAKİ ÖDÜLLER

1- Muhammet EGE  Şehit Kadir Cihan Karagözlü Ortaokulu
2- Berru GÜL  Şemsettin Sami Ortaokulu
3- Derin Nehir YILMAZ  75. Yıl Ortaokulu

 

KOMPOZİSYON DALINDAKİ ÖDÜLLER

1- İlayda IŞIK...Adile Mermerci And. Lisesi
2- Aleyna KORALTAN... Kırımlı. İs. R. Olcay And. Lisesi
3- Gizem SIZI... İMKB Tennil ve Meslek And. Lisesi

 

RESİM DALINDAKİ ÖDÜLLER

1- Emiralp BAYLASSIN  Merkezefendi İlkokulu
2- Ecrin Masal DİNER  Şemsettin Sami Ortaokulu
3- Taha ÖZTÜRK Nuri Paşa İlkokulu

 

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34